12 december 2014

Birthday Wishes

Vandaag geen foto's van haakwerk, maar foto's van de verjaardagskaart die ik maakte voor onze oudste dochter Fleur. Ze viert vandaag haar 14e verjaardag. Hoera!

Tot zo'n 3 jaar geleden was ik een actieve kaartenmaakster en scrapbookster. Een hobby waar ik in 2006 mee in aanraking kwam. Ik begon dat jaar met scrapbooken en in 2007 kwam daar het maken van kaarten bij. Jarenlang zat ik in design teams van diverse Amerikaanse leveranciers, blogs, een scrapbook kit club, Nederlandse scrapbookwinkels en maakte ik projecten voor twee Nederlandse bladen, maar op een gegeven moment was de koek op. Dat kwam deels door privé-omstandigheden (onze jarige jet kreeg gezondheidsproblemen), maar de belangrijkste reden was - zoals ik het noem - een creatieve burn-out.

Het is leuk en toch ook wel een eer om deel uit te maken van een design team, maar het heeft wat mij betreft ook een keerzijde. Je moet maandelijks voldoen aan een bepaald aantal opdrachten en als je voor meerdere bedrijven werkt, betekent dat dus ook veel opdrachten per maand. Door de persoonlijke omstandigheden stond mijn hoofd niet echt naar het maken van projecten, maar de verplichtingen gingen me ook steeds meer tegenstaan. Vooral ook omdat ik soms met producten moest werken die ik niet mooi vond en zelf nooit gekocht zou hebben. Er wordt van je verwacht dat je met alle producten iets kan maken en dat lukte me niet meer. Het 'moeten' ging me steeds meer tegenstaan. Ik heb toen besloten om alle teams waar ik op dat moment nog in zat per direct op te zeggen. Ik hoopte dat het vrij zijn van verplichtingen zou leiden tot meer creativiteit, maar helaas.... De zin en inspiratie was compleet verdwenen. Ik deed meerdere keren een poging om iets te maken, maar vaak bleef het bij het staren naar papier. Er kwam gewoon niks uit mijn handen. En als er al iets uit mijn handen kwam, dan was ik niet tevreden of onzeker of het wel goed genoeg was. Ik twijfelde aan mezelf en of ik het nog wel kon. In die tijd ben ik begonnen met haken, omdat ik toch een creatieve uitlaatklep wilde hebben en dat doe ik nog steeds met veel plezier.

Van de week heb ik sinds lange tijd een poging gedaan om een kaart te maken en eindelijk lukte het weer. Dat wat ik in mijn hoofd had, kon ik ook vertalen naar papier en dat is een fijn gevoel. Geen druk, geen verplichting.....gewoon 'spelen' met papier. Toen ik bezig was, besefte ik dat ik het heb gemist. Ik hoop dat de inspiratie nu weer langzaam terugkomt en dat ik weer vaker kaarten zal maken.

Over de verjaardagskaart voor Fleur ben ik in ieder geval tevreden. Gemaakt in de stijl zoals ik dat voorheen ook deed.....diverse laagjes papier en stiksels.Doordat ik jaren niks heb gedaan, heb ik ook nauwelijks tot geen scrappapier gekocht. Gelukkig heb ik nog heel veel papier van mijn favoriete leverancier October Afternoon en daar heb ik deze kaart mee gemaakt.Fijn weekend!

8 opmerkingen :

 1. Het is met een recht een"ouderwetse" Ingrid Danvers kaart geworden...October afternoon...mooie kleuren combi en een stitch randje hier en daar...Bij mij gaat ie gewoon weer op Pinterest hoor..en nog van harte gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is mooi geworden Ingrid. Een vertrouwd ontwerp. x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige kaart en je verhaal is zoooooo herkenbaar. Gefeliciteerd met je grote dochter en dat er nog maar vele verjaardagen en kaarten mogen volgen!

  Groetjes,
  Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is een prachtkaart, Ingrid. Zo leuk, jouw stijl is absoluut herkenbaar. Ik miste ze al, jouw mooie kaarten met de stiksels. Leuk dat je weer zin had om te knutselen met papier!

  Nogmaals van harte met jullie dochter!
  Groetjes, Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat prachtig, je kaart!! Maar nog mooier is het, dat je na al die jaren weer zonder druk en vanuit je hart kunt creëren. Fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk om weer een kaartje van je te zien :)

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad een hele mooie kaart voor je dochter. Gefeliciteerd met haar verjaardag!
  Maar vooral mooi is je verhaal over gedwongen creëren, wat nooit eindeloos kan doorgaan. Fijn dat je nu weer met je vertrouwde mediums bezig kan en dat het weer goed voelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Ingrid, wat is je kaart mooi geworden. Ik volg je blog nog niet zo lang dus wist ik nit eens dat je kaarten maakte. Wat fijn dat je er terug zin in hebt gekregen. Je haakwerken vind ik altijd heel mooi. Mooie kleuren maar niet tuttig, daar hou ik niet zo van.
  Ik wens je fijne eindejaarsfeesten.
  Groetjes,
  Claire

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...