7 november 2013

Deken uit Haken & Kleur

Ik kon het niet laten....ik ben gisterenavond ook alvast begonnen aan de deken voor Fleur. Alsof ik nog niet genoeg (onafgemaakte) projecten heb liggen en de chevron deken voor Sanne niet genoeg werk is, begon ik gewoon aan nog een project. Haken is ook zo'n heerlijke verslaving en zo houd ik de afwisseling er een beetje in. Als ik de ene deken zat ben, kan ik verder met de andere deken.

Het patroon voor deze deken komt uit het boek Haken & Kleur van Claire Boeter en Saskia Laan. Fleur had eerst een ander patroon op het oog, maar toen ze de deken in het boek zag, wilde ze die graag hebben.
Het is een leuk patroon om te haken. Het patroon bestaat uit 5 verschillende toeren en ik haak de deken ook met 5 kleuren. Om te zorgen dat het toch een beetje afwisselend oogt, heb ik na de vijfde kleur nog een keer ecru gebruikt. Zo wordt het terugkerende patroon telkens in een andere kleurvolgorde gehaakt en wordt het niet saai.  

En als je elke toer in een andere kleur moet haken, dan heb je aan het eind veel...heel veel...draadjes. Ik heb me maar voorgenomen om zo af en toe wat draadjes af te hechten, zodat ik niet alles in 1 keer hoef te doen.

De deken in het boek is gehaakt met Lopi Einband, maar ik haak de deken met Stylecraft special DK in de kleuren die Fleur al eerder had uitgekozen. De kleuren zijn Spring Green (1316), Cream (1005), Shrimp (1132), Apricot (1026) en Lemon (1020). Niet alle, maar veel van de garens die in het boek zijn gebruikt, kun je trouwens kopen bij Echtstudio.

Ik heb gelezen dat het boek een enorm succes is en dat vind ik ook niet zo verwonderlijk, want er staan echt heel veel leuke projecten in. Heb jij het boek ook? En ben je al met een project begonnen? Ik ben benieuwd.

Ik wens je een fijne dag en veel haakplezier.

22 opmerkingen :

 1. Oh, ik heb ook een aantal van die Stylecraft kleuren. Ze zijn ZO mooi :-)
  Leuk motiefje ook trouwens!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Owwww deze is ook mooi, mijn handen jeuken....
  Ik heb het boek nog niet..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het boek nog niet, maar het is wel in bestelling. Mijn vriendin is afgelopen zaterdag, na dat ik ben gevallen met mijn fiets, toch nog door gefietst naar de Nijhof. Alleen waren de boeken op... maar ze heeft ons op een lijst gezet en dan wordt het boek nabezorgd, met alsnog de handtekeningen erin.
  Als ik jouw deken zo zie, denk ik bijna zeker te weten dat dit ook het eerste project van mij uit het boek wordt!
  Prachtige kleuren heeft Fleur uitgekozen!!
  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het boek ook en mijn oog viel ook op dit patroon. Mag er nog niet aan beginnen, omdat ik eerst nog een aantal opdrachten moet weghaken.

  Veel plezier met haken van de dekens.

  groet,

  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Ingrid,

  Wat een prachtig project weer. Ik had zaterdag het boek binnen gekregen, wel al een paar keer door gelezen, maar nog niet met een project begonnen. Maar wel een mooie rand in het boek gezien die ik voor mijn omslagdoek ga gebruiken.

  Liefs Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi zeg!! de kleuren zijn ook helemaal mijn ding! Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog zo'n mooie deken! Wat een lieve kleurtjes zeg.
  Ik heb het boek op mijn verlanglijstje staan voor mijn verjaardag ;)
  Ik heb nu ook nog verschillende projecten liggen waar ik mee bezig ben, denk dat als ik het boek in handen heb, er dan zo ineens weer een project bij kan komen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jouw dochter heeft smaak en jij hebt talent ;)
  Wat een leuk patroon en superkleuren!

  Liefs,
  www.twinklezcreations.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dit patroon viel me echt op in het boek zo mooi (en ingewikkeld)
  en wat een heerlijke kleuren combi dit...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik volg je blog al een tijdje en ben ook helemaal weg van het boek. Mooie kleuren gebruik je. Kan zelf nog maar niet beslissen wat ik eruit wil gaan maken. Maar moet eerst nog een sjaal afbreien van mezelf. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo herkenbaar, die verschillende projecten waar een mens mee bezig is.
  Heb de hand nog niet kunnen leggen op dat boek in België maar zal er wel aan geraken.
  De deken in wording ziet er nu al prachtig uit maar jeetje, die draadjes!!!! Denk dat het een goed idee is om er tussendoor al wat in te stoppen
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi, ja ik ben ook in het bezit van HET boek! :-) Ik heb helaas alleen tijd gehad om het door te kijken, nu eerst rustig kijken wat ik als eerste wil maken, het is allemaal zo leuk. Een compliment voor de dames die het boek tot stand hebben gebracht.
  Groetjes Carol

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi, geweldig om te zien dat er ook anderen zijn die van alles tegelijk haken. Zelf heb ik drie dochtertjes en ik kan en wil nooit kiezen voor wie ik eerst iets haak. Dus... minstens drie haakwerkjes tegelijk.
  Ik heb nog een tip voor het wegwerken van de draadjes, zodat je deze niet af hoeft te werken: neem je draadje mee in de volgende toer. Je legt je draad dus achter je werk en haakt gewoon je steken. Op deze manier weef je de draadjes aan de achterzijde weg, zonder achteraf nog werk te hebben aan je draadjes. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja ik heb het boek ook!!
  Het is zo superleuk!! Heb er nog niks uit gemaakt maar hoop binnenkort met iets leuks te kunnen beginnen! En wat word je deken gaaf! Ik vind de kleuren echt fantastisch!!
  Groetjes Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zooooo herkenbaar... Maar niets is zo fijn als afwisseling, zeker bij die grote projecten.
  Dit wordt ook een mooie! Goed dat je nog een keer ecru hebt gehaakt. Ik denk dat een afwisselende kleurenvolgorde mooier is. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het boek staat op mijn verlanglijstje. Hopelijk neemt de Sint het voor me mee.
  Zo herkenbaar, met verschillende projecten bezig zijn, maar juist de afwisseling is leuk en vooral bij grote projecten zoals jouw dekens. Ze worden trouwens wel prachtig! Succes verder!

  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ook hier een en al herkenning (bloost hevig). Ik ga vanavond aan de rand van m'n streepdeken beginnen, maar was gisteravond boven het Mollie makes crochetboek al aan het dromen over een nieuw project! En dat terwijl ik nog veel te veel onafgemaakte projecten (waaronder VIER dekens!) heb liggen. Mijn exemplaar van Haken&kleur is onderweg van NL naar Spanje...en geduld is helaas niet mijn sterkste kant...... Ook deze deken wordt prachtig, leuk die afgewisselde steken. Nog meer reden om me te verheugen op het boek! Hou je haaks! X

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dit wordt een mooie meisjesdeken. Het patroon is hiervoor echt spuer geschikt voor. Leuk die kleurafwisseling.
  Heb je nog behoefte aan een klein projectje tussendoor. Op mijn blog loopt deze maand een haakwedstrijd (http://amberscreaties.blogspot.nl) Misschien vind je het leuk om ook mee te doen.

  Succes met de verschillende lopende projecten, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooie kleuren, ik ga van het weekend een poging wagen om aan de deken te beginnen.
  Succes ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oooo lekker om iets uit Claire en Saskia se boek te sien. Hou baie van die patroon en kleure. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Super mooi, kan me voorstellen dat ze deze deken wilde. Leuke kleurtjes heb je ook uitgezocht.
  Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...