29 juli 2015

Terug van weggeweest

De afgelopen maanden ontving ik meerdere e-mails van lieve bloglezeressen met de vraag of alles wel goed met me ging en de opmerking dat m'n creaties gemist werden. Ik kon me de vraag heel goed voorstellen. Het is tenslotte al maanden stil op mijn blog. Gelukkig kon ik aan de lieve dames melden dat het goed met me gaat. Maar waarom is het hier dan zo stil geweest?

Nou....ik had last van een haakdip. Niet zo maar een dip, maar een ENORME haakdip. Ik heb er weleens eerder last van gehad, maar niet zo erg als nu. Er liggen hier meerdere onafgemaakte projecten in manden in de woonkamer en ik kon er naar kijken, maar me er niet toe zetten om het op te pakken en verder te haken. Op Instagram zag ik bij anderen de meest leuke, mooie en kleurrijke projecten voorbijkomen, maar het inspireerde me niet om met mijn eigen werk verder te gaan. Op Pinterest keek ik nauwelijks naar haakwerk en ook mijn haakboeken heb ik niet of nauwelijks ingekeken. Ik had er gewoon geen zin in. En als je niks haakt, kun je ook niks laten zien. Ik had natuurlijk eerder een blogberichtje over m'n haakdip kunnen plaatsen, maar ook daar kon ik me niet toe zetten.

Ik denk dat de haakdip vooral is gekomen doordat ik iets 'moest'. Ik had in maart meegedaan aan de Cherry Heart Blanket Along. Ik zag het als een stok achter de deur om verder te gaan met de dekens die ik al lang geleden was begonnen, maar nog steeds niets af waren. En hoewel niemand je vertelde dat je elke week een bepaald aantal toeren, granny's of wat dan ook af moest hebben, voelde ik me toch verplicht om elke week te haken en het liefst aan alle dekens. Toen de maand voorbij was, had ik er genoeg van en kon ik niet eens zin maken om een laatste blogupdate over de Blanket Along te doen. Ik heb de dekens sinds de laatste week van maart niet meer aangeraakt.

In diezelfde periode vroeg een vriendin of ik misschien een Sara wilde haken voor haar zus die in mei 50 jaar zou worden. Ze zei erbij dat als ik het niet zou zien zitten ik gewoon nee kon zeggen. Ik vond het best zolang het geen Sara van 1 meter hoog hoefde te worden en ik had ruim een maand de tijd, dus dat zou me prima lukken. Wat haar betreft mocht het iets simpels zijn voor aan bijv. een sleutelhanger. Ik zag dat in het boekje Gelukspoppetjes haken een omaatje stond en dat leek me leuk om te haken. Ik mocht het boekje lenen van een vriendin, maar het haken van het poppetje stelde ik telkens maar uit. Amigurumi haken is gewoon niet zo mijn ding en - hoe klein het poppetje ook was - ik begon er steeds meer tegenop te zien. Waarom had ik ja gezegd tegen iets wat ik eigenlijk helemaal niet zo leuk vind? Uiteindelijk heb ik mijn vriendin gezegd dat ik het poppetje niet zou haken, omdat het gewoon niet wilde lukken met de inspiratie en zin. En daarnaast kwam de deadline steeds dichterbij, de meivakantie in zicht en ik moest nog zoveel dingen voor de vakantie doen. Gelukkig vond ze het niet erg.

In die periode dat ik nog aan scrapbooken deed, heb ik er ook last van gehad. Hoe meer verplichtingen ik had en soms met materialen moest werken waar ik niet achter stond hoe meer ik blokkeerde. Dan leken mijn creativiteit en inspiratie ineens van de aardbodem verdwenen. Dat leek nu dus ook weer te gebeuren.

Toen we begin mei een week naar Italië op vakantie gingen, nam ik een tas vol wol en haakboeken mee. Ik had de dekens bewust thuis gelaten en wol voor een nieuw project in de tas gedaan. Ik heb misschien drie vierkantjes gehaakt voor een nieuwe deken, maar verder dan dat ben ik niet gekomen. Sindsdien heeft de tas onaangeroerd in de woonkamer gestaan. Ik maakte me er niet druk om. Ooit zou het wel weer goed komen.

De afgelopen twee weken zijn we op vakantie geweest in Zuid-Frankrijk. We hadden een huis met zwembad gehuurd in een klein gehucht in de buurt van Cannes en Grasse. Twee weken lang was het 33/34 graden, dus het was wel even wennen toen we zaterdag thuiskwamen en het hier bijna 20 graden kouder was.
Door de hoge temperaturen was het eigenlijk te warm om dingen te ondernemen. Daarnaast lag ons huis bovenop een berg en de rit naar beneden over steile weggetjes en haarspeldbochten duurde zeker 20 minuten. En als het tegenzat, werd je ook nog misselijk van al die bochten. Heen en terug naar de dichtsbijzijnde supermarkt kostte ons al 50-60 minuten en dan hadden we nog niet eens boodschappen gedaan. We hebben dan ook niet heel veel gedaan, maar dat vonden we geen van allen erg. Het huis was fijn en we hebben ons prima vermaakt. We zijn in ieder geval een ochtend naar Cannes geweest. De meiden wilden hier graag naar toe.


We zijn in de laatste week ook naar de oude kern van Mougins geweest. Een sfeervol stadje ten noorden van Cannes met veel galerieën. Het was leuk om in de vroege ochtend door de autovrije straatjes te lopen.Het zwembad bij het huis was echt ideaal. Heerlijk om een verfrissende duik te nemen of 's avonds na het eten nog even lekker te zwemmen.


De tas met haakspullen had ik ook deze vakantie weer meegenomen. En in de schaduw onder de kersenboom met prachtig uitzicht over de vallei en dorpen in de omgeving heb ik mijn haakinspiratie weer gevonden.Naast de bolletjes die nog steeds in de tas zaten, had ik een paar extra bolletjes katoen en het boek Basic Crochet Stitches meegenomen. De eerste 2-3 dagen heb ik vooral in het boek gebladerd. Ik had me bedacht dat ik een babydekentje wilde haken, maar nog niet met welke steek. Ik koos uiteindelijk voor de Sedge Stitch II. Later kwam ik erachter dat dit dezelfde steek is die Karin Mijssen heeft gebruikt voor haar retro deken en dat de steek ook wel blanket stitch wordt genoemd. Het is een fijne steek om te haken met een leuk resultaat.


Ik ben blij dat ik mijn inspiratie en zin om te haken weer terug heb. Sinds we van vakantie terug zijn, heb ik m'n haaknaald nog niet vast gehad, maar dat komt omdat ik druk was met allerlei andere dingen. De vakantiewas moest uiteraard gedaan worden en ik ben begonnen met het opruimen van ons souterrain wat resulteerde in twee ritjes met een volle auto naar de gemeentewerf. En er zullen nog wel wat ritjes volgen.

Ik hoop dat ik er deze week aan toekom om het dekentje af te maken. Ik leg mezelf geen druk op, want een ezel stoot zich geen......juist!

Tot gauw!

11 opmerkingen :

 1. Haakdips gebeuren, niets aan te doen! Zeker als het een 'moetje' is of lijkt. Ik heb een eigen bedrijf en nog een andere blog en als ik héél veel inspiratie heb voor die andere blog en het druk is met mijn werk, komt het er gewoon niet van. Nu is het gelukkig weer even andersom. Veel haakinspiratie en de andere blog weer wat rustiger. Ook goed. Go with the flow. (En wat een ZALIG vakantiehuis!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed om even toe te geven aan de dip...niet altijd gemakkelijk! De 'druk' kan heel verlammend werken...maar geeft ook weer nieuw inzichten en ideeën. En wat een prachtige vakantie foto's en weer een mooi gekleurd nieuw projectje...Succes en neem de tijd...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjeempie...dat heb ik nog nooit zo heftig ondervonden... Gelukkig heb je een heerlijke vakantie gehad, fijn om even op adem te komen bij dat gigantische mooie uitzicht!
  Rustig aan met haken hoor...belangrijk is dat je ervan geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed van je, dat je het haken gewoon even hebt laten liggen. Als het niet wil, dan lukt het toch niet. En wat fijn dat je nu weer bezig bent. Ik herken het wel een beetje. Hier ligt nog een deken half af....komt wel weer. Ben nu gewoon lekker met omslagdoeken bezig, heerlijk!! Het moet (mag in dit geval wel) vooral ontspannend zijn. Vooral lekker genieten van alles, zoals van je vakantie, wat ziet dat vakantiehuis er heerlijk uit!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In haakland zijn er de afgelopen tijd meer mensen met een haakdip. Misschien fijn dat je niet de enige bent.
  Voor ons fijn dat alles goed met jou en jouw gezin gaat en dat je heerlijk van de vakantie hebt genoten.
  Voor sommige mensen is het goed om naast het haken nog een andere creatieve hobby te hebben. Voor de broodnodige afwisseling en om de dips tegen te gaan of goed door te komen. Misschien voor jou ook een idee? En je weet nu dat je zonder druk creatief bent!
  Het dekentje ziet er vrolijk uit. Echt een leuke steek.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat je je haakinspiratie terug hebt gevonden, en hoe!
  En wat zijn jullie op een heerlijke plek geweest, zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voornaamste is dat je je terug goed in uw vel voelt. Niets moet en alles mag. Ik kan eveneens niet onder druk presteren en als het echt moet dan liefst niet te lang. Op tijd en stond even me-time en genieten zoals uw prachtige vakantie.
  Uw dekentje vind ik al heel mooi en zeker wat de steek en kleur betreft.

  Lieve groetjes en relax :-)
  Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als iets een moetje wordt dan gaat het vaak tegenstaan, goed dat je de tijd hebt genomen en heerlijk hebt kunnen genieten van je vakantie. Het ziet er in één woord fantastisch uit!
  Fijn dat je in Frankrijk weer je haakinspiratie terug hebt gekregen, de deken ziet er nu alweer super uit. Geniet van wat je doet, dat is het allerbelangrijkste!

  Groetjes, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Om te beginnen.... wat een prachtige foto's van jullie vakantie, dat ziet er heerlijk uit! Ik zag ze ook al af en toe op Facebook. Mooi!
  En dan die haakdip.... je omschrijft zelf al hoe het komt. Die verplichtingen zouden er zomaar voor kunnen zorgen, dat je het fijne haakgevoel kwijt raakt. Haken is voor de ontspanning en het werkt soms zelfs meditatief, zoals bij de deken die je nu bent begonnen. Lang leve de blanketstitch!!! ;) Ga maar oefenden op het woordje NEE. Want als je hart NEE zegt en je mond zegt JA, dan krijg je stress. Is niet de bedoeling. Ook wat betreft niet-haak gerelateerde zaken. Ingrid haal lekker verder als je zin en tijd hebt aan de mooie deken (prachtige kleuren zeg!) en het geldt natuurlijk ook voor bloggen. Het komt vast allemaal goed! Groetjes, Karin x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. such bright colours and it is appealing sweet lady..well done

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo herkenbaar! :-) ik laat ook niet zoveel meer van me horen.....soms en dat vind ik genoeg

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...