27 november 2013

Doily

Tussen het inpakken van alle keukenspullen door haak ik nog wat kleine projecten. De verbouwing van de keuken en woonkamer zou eigenlijk vorige week maandag beginnen, maar door omstandigheden aan de kant van de leverancier is de verbouwing uitgesteld en beginnen ze morgen.

Een paar maanden geleden kocht ik het boek Mollie Makes Haken. Een erg leuk boek, maar ik heb er nog niet veel uit gemaakt. Drie weken geleden begon ik aan de chevron deken en vandaag heb ik de doily uit het boek gemaakt.

Een heel leuk patroon om te maken. Ik had wel een paar foutjes gemaakt. Niet omdat het een moeilijk patroon is, maar ik had het patroon niet goed gelezen of ik had een steek te weinig gehaakt en tja....dan kom je niet goed uit en moet je een of meerdere toeren uithalen.

Ik heb de doily gehaakt met Catania katoen en haaknaald 2,5 mm. De kleuren die ik heb gebruikt, zijn Rosa (246), Linnen (248) en Crème (130). Deze drie bolletjes kreeg ik afgelopen vrijdag samen met Echtstudio cadeaubonnen en het boekje Haken in stijl op mijn afscheidsfeest. Het boekje mag ik ruilen, want dat heb ik al in mijn collectie.

Tot de volgende keer!

12 opmerkingen :

 1. Goed gelukt de doily, leuk om te maken als je toch verplicht moet wachten. Mooie kleurcombinatie. Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk geworden!!! Ik vind het ook zo leuk om te zien, dat iedereen er weer andere kleuren voor kiest en dat het dus steeds een ander kleedje wordt.

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, die komt me bekend voor! Mooi gem(h)aakt hoor!

  Groetjes van Ellebel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi hoor! Staat ook nog op mijn to-do lijstje. Succes met de verbouwing!
  groetjes, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oi amiga adoro teu blog sempre tem coisas lindas por aqui, abraços do Brasil
  http://www.titacarre.com
  http://vitrine.elo7.com.br/titacarre

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Og, dis mooi! Is dit 'n spesiale uitgawe van Mollie Makes, of 'n hardebandboek?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig!! Sinds een week ben ik ook weer helemaal terug into haken. ( ooit 1,5 jaar geleden begonnen, maar het scrappen kreeg toch steeds de overhand ). Nu loop ik giga achter met mijn scrap-assignments, maar ik kan me er niet toe zetten. Haken is op dit moment veel leuker! ( en je maakt eindelijk eens dingen die je ook daadwerkelijk gebruikt....mijn layouts liggen te verstoffen boven..haha). Ben jij helemaal gestopt met scrappen??

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...