9 oktober 2018

Cactustas

Het is een tijdje stil geweest op mijn blog. Ik heb in de maanden voor de zomervakantie weinig gehaakt. Ik kon me er niet zo toe zetten en had weinig puf om iets nieuws te beginnen of iets af te maken. Met de vakantie in aantocht begon het weer een beetje te kriebelen en wilde ik toch iets meenemen.

Vlak voor we op vakantie naar Frankrijk gingen, kwam ik op Instagram een leuke cactustas tegen en het patroon kwam een paar dagen voor vertrek beschikbaar. Het patroon is ontworpen door Sarah van SarilafariiiDesign en kun je kopen in haar Etsy shop. De tas leek me een ideaal vakantieproject..... niet te groot en de paar bolletjes die je nodig hebt, passen makkelijk in je koffer. Voor de tas koos ik de kleur Dark Mint (2133) van Durable Coral.

Op onze vakantiebestemming kwam ik erachter dat ik me vergist had in de lengte van het garen en daarmee het aantal bollen dat ik nodig had voor de tas. Ik had vier bolletjes katoen nodig, maar had er maar drie gekocht. Het patroon is voor haaknaald 2.5 - 3.0mm en aangezien ik redelijk los haak, heb ik haaknaald 2.5mm gebruikt om zeker te zijn dat ik het met die drie bollen zou redden. Voor het hengsel haak je eigenlijk drie toeren, maar omdat ik net niet genoeg garen had, heb ik slechts twee toeren gehaakt en dat kan ook prima. Ik vond het eigenlijk zonde om voor die allerlaatste toer nog een bolletje te moeten kopen. En ik wilde de tas heel graag op ons vakantieadres afmaken, zodat ik het oude verroeste bed in de tuin van ons vakantiehuis kon gebruiken voor de foto.


Ik gebruik de tas regelmatig voor als ik een paar boodschappen nodig heb. Het scheelt plastic tasjes en zo'n gehaakte tas staat ook nog eens een stuk leuker. Ik wil er nog eentje in een andere kleur maken, maar dan met haaknaald 3.0mm zodat de tas nét iets groter wordt.

SaveSave

Tijdens de vakantie ben ik ook begonnen aan de filetdeken van byClaire. De lapjes van de deken zijn projectjes op zich en ook makkelijk mee te nemen. Zo bleek het een ideaal 'wachtkamerproject' te zijn. In mei kregen we te horen dat Eric een openhartoperatie moest ondergaan. Na diverse onderzoeken werd tijdens onze vakantie het proces voor de operatie in gang gezet. Drie dagen na onze vakantie hadden we pre-operatiegesprekken en de wachttijd voor de operatie zou ongeveer vier weken zijn. Mocht er eerder plek zijn, dan zouden we gebeld worden. Dat telefoontje kwam sneller dan verwacht. Een dag na de gesprekken kregen we te horen dat Eric de dag dáárna al geopereerd zou kunnen worden. En dat is ook gebeurd. Een spannende periode, maar gelukkig is alles goed gegaan. Inmiddels is de operatie bijna acht weken geleden en het gaat erg goed met Eric.

Voor de onderzoeken en de bezoekuren had ik altijd een paar bolletjes en een haaknaald in m'n tas zitten, zodat ik tijdens het wachten een paar toeren kon haken. Binnenkort zal ik wat foto's plaatsen. De deken is nog niet af, maar hij vordert gestaag. De eerste rijen vierkantjes zitten al deels aan elkaar. Nog een paar rijen te gaan.

2 opmerkingen :

 1. Wat een ontzettend leuke tas!
  Openhart operaties zijn spannend ja, hoop dat het in ieder geval verlichting heeft gebracht. Een haakwerkje in je tas kan je overal meenemen, een geluk bij een ongeluk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! De operatie was inderdaad spannend. Omdat hij - door het vele sporten - nauwelijks klachten had, is het verschil (nog) niet echt merkbaar. Hij zit nog in de revalidatieperiode, dus mogelijk merkt hij verschil op de langere termijn.

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...