10 november 2016

Chunky sjaals

Een tijdje geleden kwam ik deze sjaal tegen op het blog Lotte Haakt. Een leuk patroon voor een sjaal gehaakt met chunky garen. Toen ik vorige week op de KreaDoe was, heb ik garen meegenomen om deze sjaal te haken.

's Avonds wilde ik meteen aan de sjaal beginnen en toen kwam ik erachter dat ik per abuis het verkeerde garen had gekocht. Ik had in m'n hoofd dat Lotte de sjaal had gehaakt met Stylecraft special Chunky, maar toen ik naar de beschrijving op haar blog ging, las ik dat ze Stylecraft Weekender had gebruikt. Geen probleem...gewoon iets meer steken opzetten om dezelfde lengte te bereiken.

Als er eenmaal wat fout is gegaan, dan gaat er wel meer fout. Toen de sjaal bijna af was, keek ik weer even bij Lotte om te zien hoeveel toeren zij had gehaakt en toen las ik dat ze in haar patroon beschreef dat je alleen in de voorste lussen haakt en wat had ik gedaan? Juist....in de achterste lussen gehaakt. Ik dacht toch ├ęcht dat ik dat gelezen had. Niet dus! Toch zag mijn sjaal er hetzelfde uit, dus waarschijnlijk heeft Lotte ook in de achterste lussen gehaakt?

En toen de sjaal de juiste afmeting had en ik de draadjes wilde afhechten, zag ik dat ik in een van de eerste toeren een steek had gemist en dat er een 'gat' te zien was. Grrr! Eric zei me het te laten voor wat het was - het viel volgens hem niet op - maar ik besloot om de sjaal uit te halen. Als je eenmaal weet dat er een foutje in zit, dan blijf je het 'zien'. Dus....uitgehaald en opnieuw begonnen. Gelukkig is het een eenvoudig patroon en haakt het lekker weg.


Terwijl ik met mijn sjaal bezig was, vroeg Eric of ik ook zo'n sjaal voor hem wilde haken. Natuurlijk! Ik bestelde nog wat bollen Stylecraft in de kleur Khaki en ging voor hem aan de slag. Mijn sjaal heeft een lengte van 2 meter. Eric wilde een iets langere lengte en zijn sjaal is 2.20 meter geworden.


Op beide sjaals naaide ik een leren label van Mez11.


Materiaal:
Garen: Stylecraft special Chunky Cream (1005), Khaki (1027)
Haaknaald: 8.0 en 9.0 mm
Leren labels: Mez11

7 opmerkingen :

 1. Ontzettend mooi zijn ze geworden. Geniet ervan..

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig en je man glundert nogal met zijn nieuwe sjaal!
  De sjaals zien er echt goed en lekker warm uit!
  Ik denk trouwens dat het niet uitmaakt in welke lus je steekt, zolang je maar consequent in dezelfde lus steekt.
  Fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Sigrid! En m'n man is er blij mee. :-) Ik heb nog een proeflapje gemaakt met steken in de voorste lussen, maar dat zag er qua textuur toch anders uit dan op de foto bij Lotte. Ik heb het dus gewoon bij steken in de achterste lussen gehouden.

   Verwijderen
 3. Beide sjaals zijn goed gelukt. En zo zie je maar weer dat ook een gehaakte sjaal bij een man prima staat!
  Wil je graag volgen maar krijg telkens een foutmelding bij e-mail??
  Gr Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alle twee de sjaals zijn prachtig geworden hoor..........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een mooie sjaals zijn dat geworden, en zie ik meteen wat je hebt gemaakt met je bollen van de kreadoe :)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...