8 december 2015

Babydeken op bestelling

Ruim anderhalf jaar geleden haakte ik een granny square babydeken voor M. en P. Een paar weken geleden kreeg ik een mail van M. Hun zoontje heeft veel plezier van de deken en nu de zus van M. zwanger is, willen ze haar graag een gehaakte babydeken cadeau geven. Of ik die zou willen maken? Omdat ik net een beetje over mijn haakdip heen ben, heb ik niet meteen ja gezegd. Ik vind het natuurlijk erg leuk dat ze weer bij mij komen, maar ik heb eerst gevraagd wanneer de deken af moet zijn. Ik wilde namelijk zeker weten dat ik voldoende tijd zou hebben, zodat ik niet verplicht ben om achter elkaar aan de deken te haken. Op zich is zo'n deken niet een heel tijdrovende klus, maar als het 'moeten' wordt, dan vind ik het minder plezierig. Gelukkig was er meer dan voldoende tijd, dus heb ik ja gezegd.

Het geslacht van de baby is (nog) niet bekend, dus wilden M. en P. een dekentje in neutrale kleuren. Ze kozen voor crème en drie grijstinten van Stylecraft special DK.


Vorige week ben ik aan de deken begonnen en inmiddels ben ik al aardig op weg. De kleuren Cream (1005) en Silver (1203) laat ik wat vaker terugkomen, zodat het geheel niet te donker wordt.


Nog zo'n 10 toeren en dan kan ik aan de rand te beginnen. Na elke toer heb ik ook meteen de draadjes afgewerkt. Dat scheelt aan het eind een hoop tijd en.....ergenis.

3 opmerkingen :

 1. Dit wordt echt een mooi dekentje dat fijn met allerlei kleuren is te combineren.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk te lezen dat je het haken weer hebt opgepakt! Maar het is dan ook wel een leuke opdracht en met zo'n schitterende vaas op tafel is het ook nog een gezellige klus! Succes met het afmaken van het dekentje, en ik hoop dat je het plezier in handwerken weer snel terugvindt, misschien een breiwerkje ter afwisseling? Ik vind die combi afwisselend breien en haken erg leuk, bevalt mij prima.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou willen dat ik kon breien, Arianne. Het lijkt me wel leuk om te doen. Binnenkort maar eens een poging wagen. Af en toe zie ik nl. heel leuke breipatronen voorbijkomen en dan denk ik "dat wil ik ook kunnen maken".

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...