13 april 2018

Craft Date

Sinds Eef, Evelien, Ingrid, Linda en ik vorig jaar bij elkaar aan tafel zaten op het haakfeest van Mabel en Frederika komen we eens in de zoveel tijd bij elkaar om gezellig te haken en kletsen. Dat doen we altijd bij een van ons thuis. Nadat het boek Craft Dates was verschenen, hadden we het plan opgevat om ook craft dates te organiseren. De datum voor de eerste craft date was gauw gepland en we spraken af dat de date bij mij zou plaatsvinden. En als 'gastvrouw' mag je dan ook het project verzinnen.

Onze allereerste craft date was gisteren en wat was het leuk! Zoals gezegd, mocht ik het eerste project bedenken en ik had al vrij snel een idee wat ik wilde doen. Omdat we allemaal (bijna) dagelijks haken of breien, wilde ik eens iets anders doen. Ik heb een grote collectie stansen waaronder ook een aantal stansen om te borduren en daar wilde ik een project mee verzinnen. Ik wist bijna van iedereen hun favoriete kleuren, maar voor de zekerheid heb ik het van tevoren nog even gecheckt. De pakketjes die ik voor onze date had samengesteld, waren gebaseerd op die kleuren.

Ik had voor allemaal een paar lapjes vilt gestanst voor het maken van een naaldenmapje en een sleutelhanger. Daarnaast had ik bloemetjes gestanst, bijpassend borduurgaren uitgekozen en in elk pakketje zat een klem en ring voor de sleutelhanger. Alles was verpakt in een kraft doos met daarop een label met de eerste letter van hun naam. Het maken van de pakketjes is al een feestje op zich. Zo leuk om te doen!


Nadat we koffie en thee met iets lekkers hadden gehad, maakten we onze pakketjes open en vertelde ik wat we gingen maken. De reacties waren erg leuk en dat deed me goed. Het is toch afwachten of hetgeen je hebt bedacht ook in de smaak valt.

Op tafel had ik een mand met vilt, schaal met borduurgaren en m'n stansapparaat neergezet, zodat er ook nog bloemetjes in andere kleuren gemaakt konden worden.M'n vriendinnen begonnen allemaal aan het naaldenmapje, maar ik koos voor de sleutelhanger. Ik heb eerst de blaadjes en bloemetjes op de basis van de sleutelhanger geborduurd. Als alles vastzit, vouw je de basis dubbel en borduur je met stiksteekjes de voor- en achterkant aan elkaar. De klem en ring eraan en......klaar.


Als we bij elkaar komen om te haken, dan wordt er altijd heel veel gekletst en weinig gehaakt, maar nu waren we allemaal heel geconcentreerd bezig en was alles af of bijna af. Wees gerust....er werd ook nog genoeg gekletst hoor. Ben je benieuwd naar de mooie creaties van de anderen? Kijk dan gauw op Instagram bij Eef, Evelien, Ingrid en Linda.

Ik heb meerdere van dit soort 'borduurstansen' in huis, maar eerlijk gezegd had ik er tot nu toe weinig mee gedaan. Nu we hiermee aan de slag zijn geweest, heb ik ineens allerlei ideeën wat ik nog meer kan maken. Ik ga dus zeker nog wat maken. En natuurlijk wil ik ook zelf nog een naaldenmapje maken.

Onze eerste craft date was erg geslaagd en we hebben er allemaal van genoten. Ik kijk nu al uit naar onze volgende craft date.

Wil je zelf een sleutelhanger of keycord maken? De sleutelhangerklem met ring die in het craft date pakketje zat, vind je in mijn webwinkel Studio 92.

8 opmerkingen :

 1. Mooi geschreven Ingrid! Ik heb er zeker van genoten en kijk ook uit naar de volgende craftdate!😘 Groetjes Eef

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat klinkt dat leuk en gezellig! Je sleutelhanger is erg mooi geworden. Ik heb zelf ook veel stansen maar borduurstansen ken ik niet. Ik ga eens op google kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was echt supergezellig onze Crafdate. Ik kijk al uit naar de volgende! Liefs Lin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat klinkt het leuk en gezellig. Leuk om te organiseren. Wat heb je die projecten gaaf bedacht. Je kunt ze wel gaan verkopen die pakketjes. Erg leuk.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezelligheid en super gaaf dat jij het vilt kunt stansen. Super hoor! Op insta zag al het een en ander voorbij komen maar hier lees ik het hele verhaal, erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt weer super leuk dit alles! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk en wat een moois allemaal! Wij hadden een CraftDate gepland, helaas was ik die dag ziek, nu staat er een nieuwe gepland, nu al zin in! Fijne avond! Liefs, Verie

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...