11 oktober 2016

Gestreepte babydeken

De afgelopen twee weekenden stonden in het teken van het afmaken van projecten. Vorig weekend maakte ik het sterkussen af en dit weekend heb ik dit vrolijk gestreepte babydekentje afgemaakt.Ik heb dit dekentje tijdens onze vakantie in de zomer van 2015 gemaakt. Nadat ik maanden een haakdip had gehad en helemaal niks had gemaakt, was ik blij dat ik eindelijk weer plezier beleefde aan het maken van een haakproject. Het dekentje was binnen een paar dagen af. Ik moest alleen nog draadjes afhechten en een randje eromheen haken, maar dat zou ik thuis wel doen. Bij thuiskomst heb ik de tas weggezet en nooit meer naar het dekentje omgekeken. Best zonde, want ik vind het namelijk een heel leuk dekentje. Ik houd enorm van deze kleurencombinatie.


Eind vorige week heb ik het dekentje maar weer eens tevoorschijn gehaald en heb ik eerst alle draadjes afgewerkt. Aangezien het maar een klein dekentje is, was dat zo gebeurd. In het weekend haakte ik een simpel randje in drie kleuren. Het dekentje heeft een afmeting van 54 x 68 cm.


Gebruikte materialen
Garen: Annell Cotton 8, kleuren 12, 20, 33, 43 en 78
Haaknaald: 3.0 mm

Het voelt goed om weer een WIP afgemaakt te hebben. Ik heb nog wel wat meer onafgemaakte projecten liggen en ik heb me voorgenomen om zo nu en dan - tussen nieuwe projecten door - een oud project af te maken. En als ik het project echt niet meer leuk vind, haal ik het uit en maak ik er iets nieuws van.

6 opmerkingen :

 1. Prachtig! Het randje is ook zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Margot! Het randje is simpel, maar meer heeft dit dekentje niet nodig.

   Verwijderen
 2. Heel mooi geworden, prachtige kleuren ook!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! Ik houd van rood. Welke steek heb je gebruikt en weet je nog hoeveel lossen je opgezet hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Margriet. De steek is bekend onder de naam blanket stitch of golfjessteek. Als ik het me goed herinner, heb ik 120 steken opgezet. Het aantal steken moet in ieder geval een veelvoud van 3 zijn. Je vindt de uitleg van het patroon o.a. op het blog van Karin Mijssen.

   https://karinaandehaak.blogspot.nl/2014/11/dikke-gehaakte-retro-deken-met-patroon.html

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...