8 februari 2015

Kussen

Toen ik het pakketje met een aantal bolletjes byClaire garen ontving om te testen, wist ik meteen welke kleuren ik wilde combineren. Ik wilde in ieder geval iets doen met de naturel tinten uit het pakket en toen ik dit kussen op Pinterest voorbij zag komen, wist ik ook meteen wat ik ermee wilde maken. De kleuren kwamen nagenoeg overeen met de kleuren die ik had ontvangen en het patroon sprak me erg aan.


Het is een heel leuk patroon om te haken. De steken zien er misschien 'moeilijk' uit, maar het zijn combinaties van een aantal basissteken. Je gebruikt alleen vasten, stokjes en dubbele stokjes en door ze in een toer te combineren, krijg je deze leuke steken en mooie textuur.


Ik heb de basisketting opgezet met haaknaald 4.0mm en het patroon gehaakt met haaknaald 3.5mm. Het binnenkussen heeft een afmeting van 35 x 35 cm. De kleuren die ik heb gebruikt, zijn Ivoor (#326), Taupe (#340), Lichtgrijs (#2232) en Donkergrijs (#2235). Van licht- en donkergrijs heb je 1 bolletje nodig (en houd je zelfs nog over) en van ivoor en taupe heb je iets meer dan 1 bolletje nodig.


Het kussen past qua kleuren perfect in ons interieur en Eric dacht dat ik het kussen voor onszelf heb gemaakt. Sanne, onze jongste, vroeg tijdens het haken of ik het kussen voor haar aan het maken was. Ze was teleurgesteld toen ik vertelde dat het kussen óók niet voor haar is. Het kussen zal te zien zijn bij Echtstudio en misschien ook op de stand van Echtstudio op de Handwerkbeurs in Zwolle.


Omdat het kussen hier thuis zo in de smaak valt, zal ik het zeker nog een keer....of twee....maken.

12 opmerkingen :

  1. Wow het ziet er echt heel gaaf uit... Kun jij het patroon uitschrijven? Ik vind het echt heel mooi!
    Zou het ook zeker willen haken.
    Fijne avond!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Corine,

      Ik heb het patroon vertaald en op mijn blog geplaatst (bericht 21 februari). Ik wens je veel haakplezier.

      Groetjes, Ingrid

      Verwijderen
    2. heel graag zou ik het nederlandse haakpatroon van dit mooie kussens willen kopen. Ik kan namelijk geen engels patroon lezen. Hoe kom ik aan het patroon? Je blog van 21 februari 2015 kan ik nergens vinden.met vriendelijke groet, Johanna

      Verwijderen
    3. Beste Johanna,

      Het patroon van dit kussen is geen kooppatroon. De Nederlandse vertaling die ik heb gemaakt, vind je hier. https://studio92designs.blogspot.nl/2015/02/patroon-gestreept-kussen.html

      Groeten, Ingrid

      Verwijderen
  2. Erg mooi kussen. Ik houd wel van deze kleuren!

    Groet, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig kussen. De steken geven het een extra mooie look.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig hoor hij zou hier ook niet mis staan ;-) ik heb een wafel doek gehaakt met het garen van Claire zo leuk voor in mijn nieuwe badkamer met een mooi stuk zeep groetjes en wat leuk trouwens dat je haakt voor echtstudio Gr nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel mooi! Dank je wel voor de link, die ga ik ook pinnen, mijn te haken projecten-lijst kan best nog wel wat langer (-:
    Jouw kussen staat prachtig op jullie mooie vilten bank!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtig kussen! Deze komt op mijn to do lijst! Hij past mooi bij mijn retro deken die ik op dit moment aan het haken ben.

    Groetjes, Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zeker de moeite waard om nog eens te maken! Ziet er prachtig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een beauty! Ik houd ook van deze kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...