6 oktober 2014

Wat vliegt de tijd...

Inmiddels ligt de vakantie op Texel alweer een paar weken achter ons, zitten de kinderen sinds begin september weer op school en hebben ze over ruim 1,5 week alweer herfstvakantie. De vakantie op Texel was heerlijk. Helaas zat het weer - net als in de rest van Nederland in die periode - niet echt mee, maar we hebben toch enorm genoten. Tussen de buien door hebben we heerlijk gewandeld over het strand en door de duinen of een stuk gefietst. We hadden een heerlijk huis waar we met de hele familie (inclusief mijn ouders en mijn broer en zijn gezin) verbleven.

Ik had natuurlijk de nodige haakspullen meegenomen en heb wel het een en ander gehaakt, maar ook weer niet heel veel. De groene Southbay Shawlette uit het vorige bericht is in ieder geval af. Ik heb de omslagdoek al een paar keer gedragen, maar heb 'm nog niet gefotografeerd. Ik zal dat van de week eens doen. Verder ben ik op Texel begonnen aan een nieuwe omslagdoek met Stonewashed garen van Scheepjeswol.

De afgelopen twee weken heb ik gehaakt aan de chevron deken voor Sanne, mijn jongste dochter. Ik denk dat ik nu op 1/3 van de gewenste lengte ben, dus ik ben nog wel even bezig. Ik wilde ook verder gaan met de deken voor Fleur, maar vanaf het begin heb ik een beetje weerstand tegen die deken gehad. Het patroon uit Haken & Kleur - Een huis vol geluk vind ik erg leuk, maar in combinatie met de zoetige kleurtjes die mijn dochter heeft uitgekozen, sprak het me gewoon niet aan. Ik had dan ook moeite om het project weer op te pakken. Ik heb in  overleg met Fleur gekozen voor een andere deken en ben nu begonnen aan de deken uit het boek Hippe Handwerkjes. Weliswaar in dezelfde zoete kleurtjes, maar ik denk dat dit patroon beter uitpakt met deze kleuren.


De deken uit Haken & Kleur ga ik zeker nog een keer maken, maar dan in andere kleuren en misschien ook wel met ander garen.

Afgelopen zaterdag ben ik naar de boeklancering van het boek Haken & Kleur - Feest van Claire Boeter en Saskia Laan geweest. Zij signeerden hun nieuwe boek in de winkel van Wolplein. Wolplein heeft zaterdag de deuren van de nieuwe winkel geopend. Het is een mooie winkel met een heel uitgebreid assortiment mooie en kleurrijke garens. Het was gezellig druk in de winkel.

Het was leuk om Claire en Saskia weer even te spreken tijdens het signeren. Ik had ook een ontmoeting met Miriam, die ik via Instagram heb leren kennen. We volgen elkaar al een tijdje op Instagram, maar hadden elkaar nog niet in het echt ontmoet. Afgelopen zaterdag ontmoetten we elkaar dus voor het eerst en dat was erg gezellig. We hebben samen in de winkel rondgelopen, een taartje gegeten, bolletjes wol en het nieuwe boek van Claire en Saskia gekocht en na afloop hebben we nog wat gedronken in het zonnetje op het terras. Het was een leuke date die zeker voor herhaling vatbaar is.

Ik had voor Claire, Saskia en Miriam ook nog een aardigheidje meegenomen......
......een zakje gevuld met herfstchocolaatjes.
 

2 opmerkingen :

 1. Je bent met lekker veel verschillende projecten bezig. De deken die je nu haakt wordt vast prachtig. Het was vast een gezellige ontmoeting met Claire en Saskia.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap, dat je zoveel tegelijk kunt. Ik heb al eeuwen een half bekleed kussen hier liggen en ik kan mij maar niet zetten tot het haken van de voorkant, die ik best ingewikkeld vind...
  Toch wel rustgevend te lezen dat je ook niet altijd alles direct af hebt (-;
  Succes met al je kleurrijke projecten!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...