13 mei 2014

Gestreepte babydeken

Bijna een jaar geleden begon ik aan een nieuw babydekentje. Ik heb er geen jaar over gedaan om het dekentje te maken hoor. Het dekentje is eigenlijk al heel lang af, maar ik heb het opgeborgen en er nooit foto's van gemaakt. Vandaag moest ik foto's van een ander project maken en toen heb ik meteen dit dekentje gefotografeerd.

Voor het dekentje heb ik Annell Cotton 8 gebruikt. Een heerlijk zacht en soepel katoengaren.

De steek die ik gebruikte, is de v-steek van halve stokjes. Een makkelijke steek met een leuk effect. Ik haakte het patroon met haaknaald 3,5mm.

De kleuren die ik heb gebruikt zijn mint green (22), cyan (39), turquoise (40), light cyan (41), baby blue (42) en white (43). De afmeting van het dekentje is ong. 85 x 88 cm.

De afgelopen weken heb ik gewerkt aan een granny square babydeken in opdracht. De deken is vandaag verstuurd aan de aanstaande ouders. Later deze week zal ik de foto's plaatsen.

Ik wil de komende tijd weer wat kleinere projecten maken, zodat ik weer wat vaker een blogbericht kan plaatsen. Het is niet zo dat ik niks doe, maar de dekens waar ik aan werk, schieten nog niet echt op, dus er valt weinig te laten zien. Bedankt aan iedereen die toch regelmatig een kijkje komt nemen om te zien of er al iets nieuws geplaatst is of vraagt hoe het met me gaat. De haakzin is weer terug, maar de productie moet nog een beetje op gang komen.

Tot gauw!

13 opmerkingen :

  1. Leuk je weer te zien op de blog, toevallig heb ik gisteren nog je blog afgespeurd naar de Doily uit de Mollie haken. Ik dacht dat je het patroontje had gepost maar helaas toch niet :-(
    Je babydekentje is erg mooi met deze steek. Fijne avond. Groetjes Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi dekentje en ook een leuke steek heb je gebruikt!

    Groet, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk dat je weer plezier in het haken hebt, ik volg je blog natuurlijk met zoveel moois. Succes met de lopende projecten! Tot snel, groetjes, Arianne455261415

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk weer een blogje! Zelf kom ik ook niet echt aan bloggen toe en zelfs haken wil niet altijd lukken. Te druk met andere dingen. Beleef wel veel plezier aan Instagram en gelukkig lukt het wel om elkaar daar te volgen! Super mooi dekentje heb je gemaakt. Ik ga de steek zeker onthouden. Voor wanneer......dat weet ik nog niet! ;))

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtige deken! Mooie kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gaaf dekentje... Heerlijk die kleurtjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. prachtigggggg! en wat een mooie frisse kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heel mooi! Prachtige kleuren, doen me aan de zee denken...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtig babydekentjes in mooie kleuren. Leuk dat je het op je blog laat zien. Zelf heb ik de v-steek van stokjes laatst op mijn blog gezet. Ik ga hem zeker ook eens met halve stokjes haken nu ik jouw dekentje heb gezien.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtige deken en leuk effect zo, de v-steek met halve stokjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heel mooi dekentje! Mooie kleuren, en een leuke steek.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een schitterend dekentje. Dit is de maat voor een ledikantje denk ik. Van hoeveel losse heb je de beginketting gehaakt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Eugenie,

      Bedankt voor je compliment. Dit dekentje heeft een afmeting van 85 x 88 cm, dus iets te kort voor een ledikant. De basis is 150 steken. Je hebt voor deze steek een meervoud van 2 nodig. Als je de ketting opzet, moet je 2 steken extra opzetten. Ik heb dus een ketting van 150 + 2 steken gemaakt.

      Groetjes, Ingrid

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...