25 maart 2014

Nieuwe wol.....nieuw project

Afgelopen donderdag ben ik naar Echtstudio geweest om wat nieuwe wol te kopen en even met Kim bij te kletsen. Met mijn persoonlijke kleurenkaart in de hand heb ik wol gekocht die het beste bij mij schijnt te passen. Toen ik vorig jaar afscheid nam van mijn werkgever kreeg ik op mijn afscheidsfeestje van beide directeuren een kleurenanalyse cadeau. Half februari kwam Natalie, de styliste/personal shopper bij ons thuis en kregen we alle vier een kleurenanalyse. Wat ik al vermoedde, werd door Natalie bevestigd....ik ben een herfsttype en daar passen warme kleuren bij. Normaal gesproken, koos ik gewoon kleuren die ik leuk vind, maar dit keer heb ik echt kleuren gekozen op basis van de kleurenkaart. Ik ging naar huis met een paar bollen Softfun in Koraal en Zalm, Phildar Coton 3 in Cerise en Craie en Stylecraft special DK Meadow. Het is best even wennen om op deze manier wol te kopen, maar als je het vaker doet, weet je steeds beter wat bij je past. Deze manier van kleuren kiezen, doe ik trouwens alleen maar als het gaat om het haken van accessoires zoals sjaals. Voor dekens, kussens e.d. kies ik gewoon de kleuren die ik leuk vind en die heel waarschijnlijk niet bij een herfsttype passen.



Met het Softfun garen ben ik begonnen met het filet gehaakt sjaaltje uit Haken & Kleur. Ik heb het sjaaltje al eerder gehaakt met Catania katoen, maar nu dus met het zachte Softfun garen. Dit keer maak ik het sjaaltje langer, zodat ik het dubbel kan dragen. Doordat het garen wat dikker is dan Catania en ik haak met een grotere haaknaald wordt het sjaaltje ook wat breder.


Ik moet nog even nadenken over de afwerking van het sjaaltje. Dit keer wil ik niet de kleine bloemetjes erop maken. Ik denk dat ik een bloemenbroche maak die ik op het sjaaltje kan vast spelden. Zo kan ik de sjaal met of zonder bloem dragen.

11 opmerkingen :

  1. the colors are so lovely! I specially love the coral :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Blijft een superleuk sjaaltje! Ben benieuwd wat je van het andere garen gaat maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie kleuren! Ik wil dit sjaaltje haken voor mijn dochter. Het is zo'n mooi patroontje.

    Veel plezier met je mooie garentjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ooooh ja, Softfun is zo fijn. Veel haakplezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk even shoppen bij de Echtstudio, mijn man haalt tegenwoordig op zijn fiets op bestelling mijn bolletjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige kleuren. En je hebt een mooi pakket nieuwe wol gekocht. Slim om de bloem als broche op je sjaal te spelden. Als je verschillende soorten bloemen (en andere applicaties) in verschillende kleuren haakt, dan ziet de sjaal er iedere keer weer anders uit.

    Veel haakplezier, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie kleuren heb je gekocht! Ben benieuwd wat je er allemaal mee gaat maken.
    Succes!

    Groet, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Having a colour analysis done is such fun! I am also an autumn but Deep Autumn rather than Warm Autumn according to Colour Me Beautiful. That scarf pattern is a winner! You bought gorgeous yarn. Kan nie wag om te sien as jy klaar is nie! Groete xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lovely yarn and colours - your crochet looks beautiful x

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Ingrid! Hoe gaat het met jou? Nog met leuke projectjes bezig? Hoop (als fan;) binnenkort weer wat van je te lezen. Lieve groetjes, Miriam

    www.tbezigebijtje.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Miriam,

      Lief dat je het vraagt! Het gaat goed hoor, maar ik produceer op het moment weinig. De haakzin is gelukkig weer terug. Vandaag eindelijk eens nieuwe foto's geplaatst.

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...