6 november 2013

Chevron deken

Buiten is het grijs en af en toe valt er een bui, manlief is in het buitenland, de oudste zit tot 16.50 uur op school en de jongste heeft vanmiddag een feestje.....een perfecte dag dus om me lekker op de bank te nestelen met een paar bollen wol, haaknaald en haakboek.

Twee weken geleden kocht ik bij Echtstudio bollen Stylecraft special DK voor het maken van dekens voor mijn meiden. Sanne koos voor de chevron deken uit het boek Mollie Makes Haken en daar ben ik vandaag aan begonnen. Eigenlijk gisterenavond laat, maar er ging van alles mis. Ik begon eerst met de verkeerde kleur, daarna begon ik met de goede kleur, maar kwam ik een steek te kort. Had ik het aantal steken goed, vond ik de rand te strak, dus....alles weer uitgehaald. Vanochtend met frisse moed opnieuw begonnen en toen ging het gelukkig goed.

Ik heb de ketting van lossen opgezet met haaknaald 6.0mm en haak de deken met haaknaald 4.5mm. Zo trekt de rand minder en krult die niet om.

Het is een makkelijk patroon en haakt lekker weg. Sanne is er nu al blij mee. Ze is vooral verliefd op die knalroze kleur.

De kleuren die Sanne heeft uitgekozen zijn Soft Peach (1240), Candyfloss (1130), Fondant (1241), Fiesta (1257) en Bright Pink (1435). Ik heb er zelf wit (1001) aan toegevoegd, zodat het net even wat frisser oogt.

Het meedraaien op de stand van Echtstudio op de KreaDoe afgelopen zondag was erg leuk. Het was druk....heel erg druk, maar wel gezellig druk. Het was leuk om een aantal van mijn blogbezoekers en oude bekenden uit de scrapbookwereld te spreken. 

Fijne dag!

13 opmerkingen :

 1. The colors are beautiful! This is going to be a wonderful blanket!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Wat een vrolijke kleuren.
  Ik stond de stand naast je, wel een dagje eerder. Bij Hoooked om clinics armbreien te geven namens Hoooked at Home. Echt super gezellig!
  Succes met je deken, wat zal je dochtertje daar een plezier van hebben.
  Groetjes, Nathaly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk hè, even in alle rust kunnen haken. En het ziet er weer veelbelovend uit! Veel haakplezier nog, groetjes, Floortje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooi zeg. Een echte meien deken zo met die verschillende roze tinten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi die kleuren!!! Ripple dekens haken is heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie kleuren.
  Het begin is er ziet er mooi uit benieuwd naar het eindresultaat.

  Groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He, dacht dat ik al gereageerd had..wat vaag...
  Maar echt super mooie deken...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig deze kleurtjes en absoluut mijn favoriete garen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi patroon en mooie kleuren! hier gaat jouw dochter heel blij mee worden! Ik ken het garen nog niet maar ik zal het ooit eens gaan proberen....zoveel plannen in mijn hoofdje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. geweldig, en die kleuren helemaal...
  Zo'n chevron staat ook op mijn wil ik eens proberen lijstje...

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...