24 oktober 2013

Wol, wol en...nog meer wol

Vanochtend ben ik met mijn meiden naar Echtstudio geweest. Ze staan niet altijd te springen om mee te gaan, want wat moeten zij doen als hun moeder urenlang voor al die kasten met leuke wolletjes staat? Dit keer hadden ze zelf ook een doel, want ze mochten wol uitkiezen voor een muts en een deken.

Ik kocht laatst het patroon van The Feyona Cap/Mitt Set van The Velvet Acorn op Etsy en daarvoor mochten ze allebei een paar kleuren van het Drops Eskimo garen uitkiezen. Sanne koos voor naturel, pastelroze en lichtbeige en Fleur koos voor naturel, pastelblauw en lichtgrijs.

Ik heb voor allebei al een deken gehaakt, maar ze willen ieder graag nog een deken. Een die groter is dan de deken die ze nu hebben. Ze mochten daarvoor allebei kleurtjes Stylecraft DK garen uitkiezen. Dit keer geen kleuren die passen bij de kleuren van hun kamer, maar andere kleuren die ze mooi vinden. Fleur koos zachte tinten voor haar deken.
Sanne ging voor verschillende tinten roze, variërend van heel lichtroze tot felroze. De kleuren komen niet zo heel goed over op de foto, maar die roze linksonder is echt...KNALroze.

Nu nog een patroon voor beide dekens uitzoeken. Fleur zag deze deken voorbij komen op mijn Pinterest board en zei "dat is de mooiste deken die ik tot nu toe heb gezien". Eh ja..."en best bewerkelijk" dacht ik er direct achteraan. Eerst maar eens een proeflapje maken om te zien hoe dat patroon wordt. Sanne wil waarschijnlijk de chevron deken uit Mollie Makes Haken hebben.

De cadeaubon die ik heb gewonnen met de Haak & Win actie van Echtstudio is vandaag in ieder geval meer dan goed besteed. Ik heb ook nog kaartjes voor de KreaDoe gewonnen en daar ga ik volgende week gezellig naar toe.

Toen ik vanochtend in de winkel was, werd ik aangesproken door een mevrouw (ik ben vergeten haar naam te vragen) die mijn winnende deken zo mooi vond. Dat vond ik zo leuk om te horen. Ik laat me vaak inspireren door andere haaksters of creaties die ik op het internet en in boeken zie en als iemand dan door jouw werk wordt geïnspireerd, vind ik dat toch wel bijzonder. Samen hebben we gekeken bij het Drops Paris garen en ze koos garen in wit en verschillende tinten roze en grijs. Een heel mooie combinatie en ik ben heel benieuwd hoe haar deken gaat worden.

Ik denk dat ik vanavond een beginnetje met een van de mutsen ga maken. Fijne avond!

12 opmerkingen :

 1. Wat een heerlijke dag om zo lekker met je meiden wolletjes uit te zoeken. En wat een mooie projecten komen eraan. ben benieuwd naar het eindresultaat.

  Liefs Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige muts! Ik ben benieuwd hoe de versies van de meisjes gaan worden. Ook benieuwd naar de dekens. De kleurtjes zijn in elk geval veelbelevond!

  Liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I looooove stylecraft, zalige kleurtjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om de verschillen tussen de kinderen in de kleuren terug te zien. Je hebt lekker veel garen. Je hoeft je de komende tijd dus niet te vervelen.
  En je gaat nog meer inspiratie opdoen op de KreaDoe.

  Veel plezier, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh wat heerlijk dat rondneuzen tussen al die wolletjes en je verheugen op nieuwe projecten. Ben benieuwd naar de resultaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Owww mijn handen jeuken bij het zien van al deze kleurtjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had de foto natuurlijk al gezien op Instagram, maar het verhaal is erbij is ook leuk om te lezen!!! Veel plezier op de KreaDoe volgende week! Ik ga ook, met mam.

  Groetjes, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 8. je werk is ook heel inspirerend.....
  Mooie kleuren hebben je dochters uitgekozen..
  Haakse, je hoeft je voorlopig niet te vervelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jij hoeft je voorlopig niet te vervelen, denk ik zo. En nu maar hopen dat je volgende week op de Kreadoe niet tegen nog meer leuke projectjes aanloopt. Ik ga zelf ook naar de kreadoe, heb er heel veel zin in.

  groet,

  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Ingrid,
  In eerste instantie dacht ik: gezellig met je dochters op stap, maar toen ik las, dat ze aanvankelijk niet zo enthousiast waren om met hun moeder te gaan winkelen, kwam er een grijns op mijn gezicht. Dus ook jonge dames hebben daar niet altijd zin in ((-;
  Onze jongens gaan het liefst mee shoppen, als we ook gezellig iets gaan drinken...

  Wat een leuk verhaal dat je een compliment kreeg voor je mooie deken! Ik heb trouwens ook op jouw prachtexemplaren gestemd. Terecht dat je gewonnen hebt!

  Leuke kleurtjes zochten Fleur en Sanne uit. Ben natuurlijk heel benieuwd naar het eindresultaat (-:

  Je vroeg laatst of ik ook haakprojecten op mijn blog zet. Vandaag toevallig wel. Al vind ik, nu ik de foto zie, mijn windlicht een beetje kaal. Ik denk dat ik er nog iets aan toe ga voegen (het cadeau staat immers bij een vriendin thuis).

  Fijn weekend, groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik heb echt nu al spijt dat ik gister op de beurs niet meer stylecraft heb meegenomen... hi hi. heb al weer te veel in mijn hoofd...maar goed lang leve internet. Ga dus zeker wel wat bestellen.

  Welke kleuren roze heb jij hier op de foto? ik denk dat als mijn deken af is dat ik voor Fay een roze ripple wil maken. ben nog niet helamaal uit in welke combi. ik vind nog wel lastig hoeveel ik nodig heb voor een deken van ong 100 x160  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Chantal, Sanne heeft de kleuren Soft Peach (1240), Candyfloss (1130), Fondant (1241), Fiesta (1257) en Bright Pink (1435) uitgekozen. Ik doe er wel nog wit bij, want dat vind ik wat frisser. Voor de Ripple deken op de stand van Echtstudio zijn 18 bollen gebruikt. Die deken is 130 x 200 cm en gehaakt met haaknaald 4.0mm.

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...