23 september 2013

Poncho in de maak

Afgelopen weekend waren we in Ouddorp bij mijn ouders die daar op vakantie zijn. Ze gaan daar elk jaar op vakantie en wij komen elk jaar een weekend langs. Op zaterdagmiddag ben ik met m'n moeder en de meiden het dorp in gegaan en zijn we ook even bij de plaatselijke hobbywinkel gaan kijken. Zowel binnen als buiten hingen een paar mooie gebreide en gehaakte poncho's. M'n oog viel als eerste op een gebreide poncho, maar ik kan niet breien dus twijfelde ik of ik wel aan een gebreide poncho moest beginnen. Ik heb ooit wel leren breien, maar dat is meer dan 30 jaar geleden. Er hing ook een gehaakte poncho, maar ik vond vooral de gebreide poncho's erg leuk en wilde eigenlijk wel de uitdaging aan gaan om te breien. Toen vroeg de eigenaresse of ik de gehaakte poncho misschien wilde passen. Dat wilde ik wel en tja....toen was ik verkocht. De poncho was gemaakt van mooi gemêleerd garen en de kleuren stonden me goed. Ik hoefde toen niet meer lang na te denken en kocht 7 bollen Katia Azteca garen in dezelfde kleuren als de poncho in de winkel.


Toen we eind van de middag weer terug waren in het huisje ben ik meteen aan het eerste vierkant begonnen. Het is een makkelijk patroon om te haken en de wol haakt heerlijk en geeft een mooi effect. De vierkanten zijn 23 x 23 cm en ik heb er inmiddels 10 af. Ik moet er nog 6 maken voordat ik de vierkanten aan elkaar kan haken.


De kraag op de poncho is een uitdaging want die moet gebreid worden. Ik denk dat ik op het internet maar eens wat instructievideo's ga bekijken.

15 opmerkingen :

 1. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat van je poncho. Ik ben al tijden op zoek naar een leuk patroon voor een poncho maar kan nog steeds niets vinden wat ik echt mooi vind. Deze lijkt me helemaal super. Heb je misschien een foto bij het patroon? Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jolanda,

   Ik heb het patroon bij de wol gekregen en moet nog even uitzoeken waar het patroon vandaan komt. Ik heb een kopie gekregen, maar er staat geen bron op. Zodra ik weet uit welk boek/tijdschrift het patroon komt of waar het online te vinden is, dan laat ik het weten.

   Ingrid

   Verwijderen
  2. Dank je wel alvast ik wacht af en hoop dat je het terug kunt vinden.

   Verwijderen
 2. Mooie wol, mooie kleurtjes, wordt vast een hele mooie poncho. Ben toevallig ook aan een poncho bezig en ook met vierkantjes, wel niet dezelfde. Ik had eerst gelijkaardige vierkantjes maar was bang dat er door de gaten te veel koude zou doorkomen ;) Ik ben benieuwd naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi zeg, ziet er een prachtig garen uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind die kleuren ook supermooi en wat ben je al vergevorderd zeg!
  En moest dat breien niet lukken dan zal het je zeker lukken om er een mooie boord aan te haken
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb ik ook aan gedacht. Een kraag met zo'n ribbel-/reliëfsteek kun je ook haken. Dat doe ik als breien echt niet lukt.

   Verwijderen
 5. Wat een mooie kleuren en leuk patroon. Ik heb vorige week toevalig ook 2 katia boeken gekocht, met name voor leuke colls voor mijn dochter (ben er al mee bezig) en een gebreide omslagsjaal voor mezelf. Net meteen even gekeken, maar deze gehaakte poncho staat er niet in. Ben benieuwd naar het resultaat. Heerlijk zo met de herfst in zicht. Ik ben zelf bezig met de omslagsjaal die jij haakte met de grijze katoen. Succes en veel haakplezier met deze poncho.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Arianne,

   Het patroon is niet van Katia. Ik kreeg het patroon bij de wol, waardoor ik dacht dat het van Katia is, maar dat is dus niet het geval. Ik ben nog zoekende naar het origineel. Zodra ik het gevonden heb, laat ik het weten.

   Ingrid

   Verwijderen
 6. supergaaf! maar ben ook nieuwsgierig naar de gebreide poncho :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat wordt vast een lekkere warme poncho! ben benieuwd naar het eindresultaat

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige kleuren!!
  Groetjes van Renate

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow die wol haak 'n mooie blokkie! Dit gaan soooo mooi wees as dit klaar is, ek is al nuuskierig. Lekker brei hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie kleuren, die wol! En ook een leuk patroon, ben benieuwd naar het eindresultaat!

  Groetjes, Miriam
  't Bezige Bijtje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik ben erg benieuwd naar het patroon. is het moeilijk om de vierkantjes te maken en aan elkaar te haken. ik vind dit zulke mooie wol

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...