2 maart 2015

Babydeken & Cherry Heart Blanket Along

Vorige week heb ik een groot deel van mijn wolcollectie gesorteerd. Hoewel ik wist dat ik veel.....heel veel.....wol heb, schrok ik toch wel een beetje van de enorme hoeveelheid. Grote 50L bakken die tot de rand gevuld zijn met katoen- en acrylgaren. Manden gevuld met onafgemaakte projecten met daarbij nog meer bolletjes wol. Tasjes her en der in het huis met bolletjes die ik ooit heb gekocht, maar waar ik nog steeds niks mee heb gedaan. En als je ze dan opruimt in de desbetreffende bak, zie je ineens dat je van die ene kleur al een bolletje (.....of twee) had.

Omdat de verzamelwoede een beetje uit de hand is gelopen, heb ik besloten om voorlopig geen nieuw garen meer te kopen en eerst maar eens te gebruiken wat ik heb. Hoelang voorlopig is, weet ik niet, maar ik kan je zeggen dat ik een behoorlijke tijd vooruit kan met mijn collectie.

Afgelopen donderdag ben ik begonnen aan een nieuw project. In de zomer van 2012 was ik tijdens onze vakantie op Texel begonnen aan een babydekentje met Drops Cotton Light garen. Het dekentje ging half af mee terug naar huis en thuis heb ik het weggelegd en nooit meer aangeraakt. Er kwamen allerlei andere projecten tussendoor en hoewel ik een paar keer heb overwogen om er verder mee te gaan, is het er nooit van gekomen. Tijdens het opruimen kwam ik het dekentje en de bolletjes weer tegen. Het dekentje (gehaakt in halve stokjes) sprak me niet erg meer aan, maar de kleuren wel.

Ik besloot het dekentje te laten voor wat het is en te beginnen aan een nieuw babydekentje in dezelfde kleuren. Het patroon van dit dekentje komt uit het boek Haken & Kleur - Een huis vol geluk. Ik begon al eens eerder aan die deken, maar ben ermee gestopt omdat ik de kleuren waarmee ik haakte niet mooi vond voor dat patroon. Nu ik met deze kleurencombinatie haak, vind ik het patroon veel beter uit de verf komen. De kleuren spreken veel meer, dan de zachte kleuren van de andere deken.


Het Drops Cotton Light garen is niet het meest makkelijke garen om mee te haken. Het splijt snel en daardoor moet ik nog weleens stukjes uithalen en de haaknaald wat vaker opnieuw insteken, omdat ik in de draad steek waardoor je lusjes krijgt. Ik weet dat er haaksters zijn die het garen (of Drops Paris) om die reden niet fijn vinden, maar ik houd van de matte uitstraling van dit garen en neem het makkelijk splijten op de koop toe.

De dag nadat ik aan dit dekentje begonnen was, las ik op het blog Cherry Heart van Sandra over de Cherry Heart Blanket Along. Een oproep om je wip (work in progress) deken(s) tevoorschijn te halen en deze maand (maart) vooruitgang te boeken met je deken. Je mag uiteraard ook aan een nieuwe deken beginnen. Je kunt je creaties en vooruitgang delen in een speciaal draadje op het forum van Ravelry.

Ik vind het een leuk initiatief om met z'n allen te werken aan onze dekens. De dekens hoeven niet af te zijn aan het eind van de maand en er zal niemand zijn die je streng toespreekt als je niks doet, maar voor mij is het een stok achter te deur om in ieder geval wat verder te komen. Ik doe mee met dit babydekentje, de chevron deken voor Sanne en de deken van vierkantjes voor Fleur.

Tot en met eind maart zal ik elke maandag een update plaatsen. De chevron deken voor Sanne is inmiddels een meter lang, maar moet twee meter worden. Voor de deken van Fleur heb ik vijf rijen vierkantjes aan elkaar gehaakt, maar daar moeten nog 7 rijen (= 54 vierkantjes) bij. En de babydeken is natuurlijk ook nog niet af, dus.....genoeg te doen.

9 opmerkingen :

 1. Ik probeer mijn voorraad ook wat op te maken, met de katoen lukt het aardig. Verder heb ik ook nog wat projectjes liggen, ooit aan begonnen en nooit afgemaakt... Het dekentje wordt mooi! Ben benieuwd wanneer je hem af hebt.

  Groetjes, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voorraad opmaken zeker een goed idee! Zelf ben ik nu echt van plan eindelijk mijn 2 dekens van attic 24 af te maken voordat ik weer aan een nieuwe begin. Het babydekentje ziet er mooi uit! Ik heb hetzelfde garen al eens terug gestuurd ivm dat splijten, kon gelukkig geruild worden. Maar mooi is het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo herkenbaar, ik heb ook vele kratten wol en katoen liggen. Ook een mandje met projecten die nog afgemaakt moeten worden. Toevallig gisteren goed bezig geweest.
  Ik vind je deken erg mooi worden en ook het garen vind ik super. Wel lastig dat het splijt, maar het ziet er prachtig uit!

  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herkenbaar...een luxe probleem
  Zoveel garen, zoveel niet afgemaakt..
  Ik moet maar stoppen met blogs en FB kijken, zodat ik niet weer iets zoooo leuk zie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed idee om met al die dekens in progress mee te doen met de Cherry Heart Blanket Along. Dat geeft toch wat extra steun om daaraan verder te haken.
  Even pas op de plaats met de garens is soms een goed idee. Eerst wat oude voorraad wegwerken.

  Veel haakplezier, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi! En goed dat je dat doet!
  Ik volg je vorderingen graag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nossa que lindo,amei as cores,parabéns.Boa semana.Valéria.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kijk, en omdat ik weet dat ik ook vast wel manden, en zakken en dozen vol garens met een 'bestemming ooit' zal vinden, stop ik meestal voor ik alles bij elkaar geraapt heb!
  Maar ik vind het een nobel streven van je! Kijken hoe lang je de verleiding kan weerstaan!
  Je Dropsdeken wordt trouwens erg mooi! Het is inderdaad wennen aan dat garen, maar dat heb je met Muskat (persoonlijk mijn favoriet) ook....
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie deken! Toevallig ben ik ook een dekentje aan het haken met hetzelfde patroon :) Bijna klaar! Hele andere kleurtjes, maar hopelijk net zo mooi als de jouwe!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...