19 januari 2015

Wortel-preisoep met gember

Vanmiddag plaatste ik een foto op Instagram van de wortel-preisoep die ik maakte voor onze oudste dochter. Een aantal volgers vroeg naar het recept, dus maak ik er een blogbericht van. Dat is nl. makkelijker dan een hele lap tekst op Instagram plaatsen.


Fleur eet/lust geen brood of broodvervangers zoals beschuit, crackers enz, dus moet ik creatief zijn als het gaat om de lunch. Toen ze nog op de lagere school zat, at ze vaak warm tussen de middag, maar op de middelbare school is dat lastig. Als ze op school eet, neemt ze een goed gevulde lunchtrommel mee met allerlei 'lekkernijen'. Dat is altijd een 'hoofdgerecht' zoals een stuk hartige taart, quinoa met roerbakgroente, rijst of gebakken aardappelen met groente, pastasalade, worstenbroodjes (bladerdeeg met knakworstjes) of ei/bacon muffins. Daarbij krijgt ze fruit of rauwkost en iets lekkers (bijv. hartige crackers, stukje brownie, cake enz.). De kinderen uit haar klas zijn altijd benieuwd wat ze bij zich heeft en de reacties zijn erg positief.

Op maandag is ze altijd vroeg uit en eet ze gezellig thuis. Voor vanmiddag had ik dus wortel-preisoep gemaakt. Een paar weken geleden heb ik die soep voor het eerst gemaakt en Fleur heeft deze soep meteen tot haar favoriete soep gebombardeerd. Het recept komt uit het boek Puur Genieten 2 van Pascale Naessens. Ik heb inmiddels meerdere boeken van Pascale en ben er erg enthousiast over.

Wortel-preisoep met gember
Voor 2 personen

4 grote wortels*
1/2 prei (witte deel)*
1 kleine ui*
4 cm geraspte gember
1 theelepel kurkuma
peper
zout
groentebouillon*

Maak de wortels en de prei schoon, snijd ze in ringetjes en snipper de ui. Stoof ze glazig in een flinke scheut olijfolie. Voeg de gember, de kurkuma, flink wat zwarte peper en een beetje zout toe. Giet er bouillon bij tot de groenten net onderstaan en kook 10 tot 15 minuten of tot de groenten gaar zijn. Mix de groenten met een staafmixer of in een keukenmachine tot een stevige, dikke soep.

Bron: Puur Genieten 2 | Pascale Naessens

*in het originele recept staat geen ui en wordt er water toegevoegd aan de groenten. Ik gebruik groentebouillon in plaats van water. Wees dan wel zuinig met het zout wat je moet toevoegen, want bouillon is natuurlijk ook al zout. Ik gebruik vaak 1 winterpeen en 1 prei.

Als je de soep wat te dik vindt, kun je altijd wat extra water of bouillon toevoegen.

Eet smakelijk!

5 opmerkingen :

  1. Top, dank je Ingrid! Die gaan we vrijdag proberen.
    Groet Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, dat ziet er heerlijk uit zeg, Dank je wel voor het posten van het recept!

    Groetjes,
    Lianne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt heeeeeerlijk! Helemaal mijn soepje... Ik maar dit soort soepjes ook vaak (je kunt makkelijk varieren met groente). En wat wordt je dochter verwend! Kan me voorstellen dat klasgenoten nieuwsgierig zijn..! Heerlijk allemaal, en zo gezond!

    Fijne dag!
    Groetjes, Miriam
    't Bezige Bijtje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk snoepje! Net gehad als lunch.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...