1 juni 2014

Pannenlappen

Onlangs kocht ik het boekje Hippe Handwerkjes van Therese Hagstedt. Een leuk haakboekje met vrolijke en niet al te ingewikkelde projecten. Het kussen voor mijn jongste dochter waar ik eigenlijk aan wilde beginnen, laat nog even op zich wachten, want ik ben eerst begonnen aan een van de pannenlappen uit het boek van Therese.

Een eenvoudig patroon dat je vier keer haakt. In de laatste toeren haak je twee delen aan elkaar.

Ik heb een paar kleine aanpassingen aan het patroon gedaan. Ik haakte een toer extra, zodat de pannenlappen iets groter zijn, want het originele formaat vond ik te klein.

Ook heb ik de geschulpte rand aangepast. Het patroon geeft 5 stokjes aan, maar ik heb er 7 stokjes van gemaakt. Dat vond ik net iets mooier. En dat is ook het leuke aan patronen. Een patroon gebruik je als leidraad en inspiratie, maar door hier en daar wat te veranderen, kun je er je eigen draai aan geven.

De pannenlappen zijn gehaakt met haaknaald 2,5mm. De kleuren die ik heb gebruikt, zijn Phildar Coton 3 nummer 0058 (Jade), Annell Cotton 8 nummer 33 (Bubblegum), 41 (Light Cyan) en 43 (White). Ik ben eigenlijk niet zo van de pasteltinten. Ik vind het vaak een beetje te zoet, maar met wit erbij is het allemaal wat frisser.

Tot een volgende keer!

5 opmerkingen :

 1. Mooie pannenlappen in mooie kleuren. Goed idee om ze iets groter te maken.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn echt super leuk geworden...!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi geworden leuke kleurtjes.
  Het is een leuk boek hè? Hij viel hier laatst ook op de deur mat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zien er mooi fleurig uit! Het wit maakt het inderdaad fris.

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn prachtig! Een vrij eenvoudige basis, maar door de mooie kleuren en het schulprandje krijgen ze een zekere schoonheid. .

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...