22 december 2013

Verbouwing

Ik vertelde jullie de afgelopen weken al over de grote verbouwing bij ons thuis en nu kan ik eindelijk het eindresultaat laten zien. Wees voorbereid op een lading foto's!

Toen wij in 2005 verhuisden naar ons huidige huis was het huis nog geen vijf jaar oud. De badkamer en de keuken waren misschien niet helemaal onze smaak, maar het zag er allemaal nog te goed uit om het meteen te vervangen. En daarbij speelde toen ook het budget mee. We wilden graag in alle kamers een houten vloer en alles moest gestuukt en geverfd worden. Je moet dan keuzes maken en we kozen ervoor om voorlopig niets aan de badkamer en keuken te doen.

Na de zomer hadden we het steeds vaker over het vervangen van de keuken. De opberg-/kastruimte was beperkt en we verzamelden daardoor steeds meer spullen op de vloer, op het werkblad en bovenop de kast en koelkast. Simpelweg omdat er in de keuken niet genoeg ruimte was. De keuken werd steeds rommeliger. Ik ben niet heel erg georganiseerd en opgeruimd, maar zo'n rommelige open keuken vond ik niet fijn. We zijn toen op pad gegaan voor een nieuwe keuken en we waren er al vrij snel uit. In 1997 kochten we voor ons vorige huis een keuken bij Bert Franken Ontwerp & Realisatie en dat is toen zo goed bevallen dat we ook onze nieuwe keuken daar hebben gekocht.

Op 28 november zijn de werklui begonnen met het slopen van de keuken. Onze oude keuken zag er zo uit. Ik had natuurlijk even kunnen opruimen voor de foto, maar nee....dit was gewoon de dagelijkse realiteit.

En aan het eind van de tweede dag zag de keuken er zo uit. Keuken eruit, alle leidingen verlegd, extra electriciteitspunten aangelegd. Veel foto's zijn gemaakt met m'n telefoon en door het slechte licht niet altijd heel goed van kwaliteit, maar zo heb je een idee hoe het er tijdens de verbouwing uit zag.

Omdat we toch flink zouden verbouwen, hebben we vlak voor de start van de verbouwing ook besloten om het toilet te laten vervangen. Als ze dan toch bezig zijn, kun je maar beter alles in een keer laten doen.

De nieuwe keuken heeft een andere opstelling dan de oude keuken (L-opstelling) en daarom moesten er in de keuken houten vloerdelen aangelegd worden. Die krijg je natuurlijk nooit in dezelfde kleur, dus moest de vloer in de keuken, woonkamer en gang geschuurd worden. Best spannend, want je moet altijd maar afwachten hoe het wordt.

Het schuren van de oude vloer was een behoorlijk klus. Halverwege de middag konden ze de vloer in de olie zetten.

We mochten er twee dagen niet op lopen, maar het was de moeite waarde. De vloer is een stuk lichter dan de oude vloer.
Nadat de vloer was gedaan, kon de stucadoor ook weer verder. Er was genoeg werk aan de winkel. Alle wanden in de keuken, woonkamer, gang en het toilet zijn gestuukt en hij heeft plafondplinten geplaatst.
En afgelopen woensdag was het dan eindelijk zover. Na bijna 3 weken voorbereidende werkzaamheden konden ze beginnen met het plaatsen van de keuken. Die dag begonnen ze met de kastenwand aan de linkerkant...

...en de dag daarna met het spoel- en kookgedeelte aan de rechterkant.

En terwijl de keukenmannen druk bezig waren, begon de schilder met het verven van de wanden. Na jarenlang - op een wand na - witte muren te hebben gehad, hebben we nu gekozen voor kleur op de wanden. Mooie muurverf van Farrow & Ball in een lichte grijstint voor een groot deel van de woonkamer en keuken en een wand in donkergrijs.

Aan het eind van de week was de keuken klaar en het resultaat mag er zijn. Het keramiek werkblad is extra diep en is nu 75 cm in plaats van 60 cm. Hierdoor hebben we meer ruimte in de laden onder het werkblad.

In de kastenwand hebben we nu een stoomoven en een traditionele oven. De stoomoven heb ik vanavond voor het eerst uitgeprobeerd en bevalt prima. Je stelt het kookmenu in en het apparaat geeft aan wat je er wanneer in moet doen en in de tussentijd kun je iets anders doen (...haken bijvoorbeeld).

En ik ben zo blij met onze nieuwe koelkast. Een van mijn 'eisen' was een grote koelkast en dit formaat voldoet prima aan die eis. Veel ruimte en drie biofresh-laden voor het langer vers houden van groenten, vlees en vleeswaren.

En als iedereen de deur uit is en weekend gaat vieren, kun je genieten van een prachtige keuken. Mooi, strak in wit hoogglans. Onze keuken is qua formaat niet heel groot, maar op deze manier hebben we optimaal gebruik gemaakt van de ruimte en hebben we veel extra bergruimte kunnen creƫren.

We zijn echt heel blij met het eindresultaat en zullen er erg van genieten.

De verbouwing is nog niet helemaal klaar. Morgen en overmorgen komen de schilders en installateurs nog terug. De trappen en een antieke kast moeten nog geverfd worden en het sanitair in het toilet moet nog geplaatst worden. In het nieuwe jaar de deuren nog en dan is de woonverdieping klaar. Dan kunnen we na gaan denken over de volgende verbouwing....de bovendieping (badkamer en slaapkamers). Maar....voorlopig heb ik even genoeg van verbouwen.

14 opmerkingen :

 1. Wow! Die keuken mag je met recht trots op zijn! Lekker veel bergruimte en een blad van 75 diep geeft nog eens extra werkruimte ook... Ideaal! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het prachtig geworden....wat een enorm mooie keuken..daar ben je vast heel blij mee zo vlak voor de kerst...heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Owwww die verbouwing.... ik moet er niet aan denken....
  Maar dat vergeet je snel als het klaar is denk ik ! WOW wat mooi geworden !!
  Geniet er lekker van :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk als het dan weer klaar is of niet?! Geniet van de mooie keuken en de opbergruimte.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is wel ontzettend mooi geworden, veel (kook)plezier in je nieuwe keuken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg mooi geworden hoor!!! Daar kun je zeker van genieten!

  Liefs, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is prachtig geworden. Heel veel plezier met je mooie nieuwe keuken en kamer!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is het mooi geworden zeg! Geniet er van (vooral met de kerstdagen voor de deur)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige keuken en wat een lekker licht huis heb je. Geniet er maaal lekker van.

  Groetjes en fijne feestdagen,
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow wat mooi, dat was het wachten wel waard.
  Geniet er van tijdends de feestdagen, en voor 2014 happy haakjaar:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtige keuken, ik neem aam dat er links achter die wand genoeg bergruimte zit! hahha
  Geniet er maar van, laat je bij iemand uitnodigen met de kerst en volgend jaar vieren jullie kerst in een spiksplinter nieuw huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super mooi geworden! Ook je vloer is prachtig. Je hebt er wel een hele verbouwing op zitten, maar dan is ook alles weer gedaan. Geniet ervan!

  Fijne feestdagen!
  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Schitterende keuken. Het is eerst altijd afzien, maar als het resultaat boven verwachting is, ben je al die zooi en ongemak snel weer vergeten.

  Ingrid ik wens jou en je gezin hele fijne kerstdagen en een creatief 2014.

  Groet,

  Anita

  ps geniet van die mooie keuken

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk om na zo'n grote metamorfose van je huis alles helemaal mooi en naar je zin te hebben.
  Ik ben blij de metamorfose alleen via de foto's mee te maken.

  Gezellige Kerstdagen in jullie vernieuwde huis en een Gezond en Creatief 2014,

  Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...