2 november 2013

Broche voor KreaDoe

Afgelopen donderdag ben ik naar de KreaDoe geweest met mijn moeder en haar vriendin. We hebben een heel gezellige dag gehad. Het was naar mijn idee minder druk dan voorgaande jaren, maar daardoor kon je wel goed kijken bij alle stands. Er was weinig nieuws te zien, maar wat ik leuk vind aan de KreaDoe is dat er heel veel winkels bij elkaar zijn die je allemaal in een dag kan bezoeken. Ik heb me ingehouden qua inkopen. Wol had ik niet echt nodig, want ik heb bakken vol en laatst had ik ook al de nodige bollen bij Echtstudio gekocht. Laat ik daar eerst maar eens wat mee maken. Ik heb wel een pakket gekocht voor het haken van een ronde poef. Verder nog wat verpakkingsmateriaal en platen voor mijn stansapparaat.

Morgen ga ik weer een dagje naar de KreaDoe. Dit keer niet als bezoeker. Kim van Echtstudio heeft me gevraagd of ik bij haar op de stand wil staan. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Dat wil ik wel. Leuk! Waarschijnlijk tref je me voor de stand aan met een haaknaald, breivork of breinaalden in m'n hand voor een demo. Alle medewerkers van Echtstudio zijn in het zwart met een roze accent. Ik heb helemaal geen roze accessoires, dus haakte ik nog even snel een broche.

Anderhalve week geleden pinde ik het patroon van een gehaakte bloem van Heidi Bears. Dit patroon heb ik gebruikt voor de broche. Als je klaar bent, heb je een gekrulde 'slinger'.

Als je die 'slinger' in elkaar draait en vastnaait, krijg je een mooie bloem. Ik heb de bloem gehaakt met Phildar Coton 3 op haaknaald 3,5mm. De doorsnede is 10 centimeter.

Mocht je morgen naar de KreaDoe gaan, loop dan even gezellig bij Echtstudio langs. Je herkent me dus aan deze bloem. ;-)

Fijn weekend!

13 opmerkingen :

 1. Veel plezier toegewenst en maak je kennis met heel veel medehaaksters. Helaas zal ik er niet zijn, ben gister geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben vrijdag naar de Krea Doe geweest, samen met een vriendin. Het was vrijdag wel erg druk, je kon 's middags haast nergens bij. Dus jij hebt donderdag geluk gehad!
  Leuk dat je morgen een dagje op de stand mag staan! Ik wens je veel plezier!

  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super leuke broche!
  En jammer dat ik je niet zie morgen, want ik ben vandaag geweest met mijn dochter en schoonmoeder. Het was super druk.
  Succes morgen!
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hopelijk was het een leuke dag voor je. Ik zou de KreaDoe ook best eens vanaf de andere kant willen meemaken. Dus vanuit een stand. Ben je nog aan wat haakwerk toegekomen in de drukte?
  Jouw deken hing er in de EchtStudiostand prachtig bij, al heeft hij na de beurs wel een wasbeurtje nodig.
  Goed idee van die bloemenbroche.

  Fijne zondag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik was ook donderdag op de Kreadoe! Ik heb je deken in het echt bekeken, mooi hoor Ingrid! Je maakt prachtige dekens. Heb zelf heel veel bolletjes van het heerlijke Drops Paris garen gekocht bij Echtstudio en ga ook binnenkort aan de slag met weer een dekentje voor een van onze meisjes! Zo heerlijk om te doen. Fijne zondag nog. Groetjes, Linda.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk een uitnodiging van de dames van de Echtstudio voor de beurs.
  Heb je het leuk gehad? Mooie broche trouwens

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi. Leuke broche! en nog ontzettend bedankt voor de uitleg gister op de Creadoe!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super mooi deze bloem!! Ik wil 'm graag maken op een muts, maar ik kom er niet uit. Normaal lukt het wel met vertalen, maar dit keer zie ik het niet of zo...... :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Carolien, laat even weten wat je niet snapt. Misschien kan ik je helpen.

   Verwijderen
  2. Als ik punt 8 lees, dan moet ik 1 losse overslaan. (Ik heb dan 1 groepje van 2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) Vervolgens moet ik in elke losse zo'n zelfde groepje maken..... Maar waarom moet ik dan die ene losse overslaan bij punt 8? Of moet je tussen ieder groepje een losse overslaan?

   Verwijderen
 9. Carolien, als je een ketting van 50 lossen hebt gehaakt, sla je 3 steken (= 1e stokje) over, dan haak je 1 stokje, 1 losse en 2 stokje in dezelfde steek (= 4e steek vanaf naald). *Sla je 1 steek over en haak in de volgende steek 2 stokjes, 1 losse en 2 stokjes*. Herhaal van * tot *. Ik hoop dat het zo duidelijk is.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...