20 juli 2013

Strandtas

Het is alweer zo'n 7 weken geleden dat ik voor het laatst een bericht heb geplaatst. En het is ongeveer net zo lang geleden dat ik een haaknaald heb vastgehouden. Met de mooie kleurtjes garen uit het vorige bericht heb ik dan ook nog niks gedaan. Ik was een beetje haakmoe. Normaal gesproken, haak ik (bijna) dagelijks en nu had ik geen zin. Meestal als ik een paar dagen niet haak, begint het te kriebelen en wil ik heel graag iets doen, maar nu....had ik daar helemaal geen last van. Geen zin, geen energie, geen inspiratie....helemaal niks. Ik heb ook nauwelijks (haak)blogs gelezen of op Pinterest gekeken. Ik heb het gelaten voor wat het is en het gevoel om te willen haken zou vanzelf wel weer terugkomen. En dat is deze week gebeurd. Van de week kreeg ik een doos met leuke kleurtjes acryl binnen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de doos eerst nog een paar dagen in de gang heb laten staan, maar toen ik 'm gisteren openmaakte, begon het toch te kriebelen en wilde ik er meteen mee aan de slag.


Eerder op de ochtend had ik op Pinterest, Craftsy en Ravelry gekeken en was ik een strandtas tegengekomen die ik graag wilde maken. Ik had bedacht dat ik die tas van katoen wilde maken, maar toen ik de doos had geopend en de kleuren garen zag, heb ik gekozen om de tas met dit acrylgaren te maken. 

Ik ben direct begonnen. Het garen is geschikt voor haaldnaald 3.5mm. Ik had zelf gekozen voor 4.0mm terwijl het patroon voor haaknaald 5.0mm is. Met haaknaald 4.0mm werd het iets te stijf en met 5.0mm werden de openingen tussen de steken iets te groot. Uiteindelijk heb ik dat wat ik had uitgehaald en ben opnieuw begonnen met haaknaald 4.5mm.De kleuren van dit garen vind ik erg leuk voor een zomerse strandtas.

Het is een leuk patroon en haakt makkelijk. Vandaag ga ik weer verder en hopelijk kan ik snel het eindresultaat laten zien. Ik zal er vast plezier van hebben op het Griekse strand.

Fijn weekend!

8 opmerkingen :

 1. Wauw wat een gave kleuren! Ben benieuwd naar het eind resultaat en op het griekse strand maak je zeker de blits ;-)

  Groetjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie kleuren! Mag ik vragen welk garen dit is? Dit wordt vast een hele mooie strandtas, ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het garen (100% baby acryl) is van Ice Yarns. In Nederland kun je het bestellen bij www.beadsandfindings.nl De webshop is nu gesloten i.v.m. vakantie. Ik moet er wel bij zeggen dat je geduld moet hebben als je het garen bestelt. Ze hebben - volgens mij - geen standaard voorraad en het garen moet uit Turkije komen. Ik heb er ruim 4 weken op moeten wachten.

   Groetjes, Ingrid

   Verwijderen
 3. Hallo Ingrid,

  Wat een mooie kleuren en wat een mooi project. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

  Liefs Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk garen mooie zomerse kleurtjes.
  Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

  Fijn weekend groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk garen zeg...ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hello,

  I´m from germany and found your blog via Annemaries Hakblog. I love the xolours of your yarn and your beginning is very pretty. I will have a look when you finished your project. Have a nice week,

  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een prachtige tas ik zou er ook wel eentje willen haken maar kun je mij vertellen hoeveel van deze bollen je nodig hebt.
  Ik kijk regelmatig op je blog je maakt mooie dingen.
  liefs Adriella

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...