12 december 2016

Sweet 16

Vandaag viert onze oudste dochter Fleur haar 16e verjaardag. Het is een cliché, maar wat vliegt de tijd. 16 Jaar geleden kwam ze ruim drie weken te vroeg op de wereld via een spoedkeizersnede. Gelukkig deed ze het direct heel goed en was het vanwege mijn gezondheid dat we een week in het ziekenhuis moesten blijven. Dat kleine meisje van toen is nu een prachtige tiener.

© Selfie door Fleur

Ik schreef al eens eerder op mijn blog dat ik - voor ik met haken begon - kaarten maakte. Die hobby heeft de afgelopen vier jaar op een héél laag pitje gestaan. Ik kon me er niet echt toe zetten om het weer op te pakken, maar de laatste tijd begon het toch weer te kriebelen. Nadat ik drie weken geleden in opdracht van een vriendin iets had gemaakt, heb ik besloten om het weer op te pakken. Mijn hobbykamer was verre van opgeruimd en datgene wat ik in de afgelopen jaren nog had aangeschaft of gebruikt, lag min of meer onaangeroerd in die kamer. Ik zag door de bomen het bos niet meer en dat was ook niet echt bevorderlijk voor het creatieve proces. Ik heb vorige week al mijn stempels en stansen uitgezocht en dat geeft ruimte....niet alleen op m'n bureau, maar ook in mijn hoofd. Nu ik weer weet wat ik allemaal heb en - belangrijker - waar het ligt, is het ook makkelijker om het te pakken en aan de slag te gaan.

Ik ben begonnen met een verjaardagskaart voor Fleur. Onbewust is het bijna een kopie geworden van de kaart die ik twee jaar geleden voor haar heb gemaakt. Dezelfde papiercollectie en bijna hetzelfde ontwerp. Ik had niet eens naar die kaart gekeken, maar toch is die bijna hetzelfde. Het is een stijl die bij me past en die voor velen herkenbaar is als een echte 'Ingrid' kaart. Zo maakte ik mijn kaarten graag....met laagjes en het gebruik van mijn naaimachine, want die stiksels geven een kaart net wat extra's.


Nu ik deze kaart heb gemaakt, heb ik echt zin om weer vaker creatief met papier, stempels en stansen te zijn. Onze jongste dochter Sanne is binnenkort ook jarig, dus ook voor haar ga ik een leuke kaart maken.

7 opmerkingen :

 1. Super leuk, Ingrid! Ik maak ook graag kaarten, maar deze is echt heel tof, zo goed kan ik het niet hoor! Veel plezier en succes met je (ver)nieuw(d)e hobby! ;) :)

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kaart voor een leuke tiener, gefeliciteerd hoor..........liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beetje laat, maar nog gefeliciteerd met jouw dochter. Wat een schoonheid. Goed idee om een oude hobby weer op te pakken. De kaart voor jouw dochter is mooi en er volgen vast nog meer mooie kaarten.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Margaret. Ik heb de smaak weer te pakken en inmiddels nog een paar kaarten gemaakt.

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...