2 oktober 2016

Sterkussen

Toen ik in mei op het Haak je happy feestje van Draad en praat was, kreeg ik een appje van m'n jongste dochter Sanne met de vraag of het leuk was en wat ik aan het doen was. Ik appte haar terug dat het erg leuk en gezellig was en dat ik bezig was met het haken van de hanger die Lisanne had ontworpen. Ik vertelde haar ook dat ik het boek had gekocht en dat er leuke projecten in stonden. Ik stuurde meteen wat foto's mee van projecten waarvan ik dacht dat zij ze wel leuk zou vinden. Ze was heel enthousiast over het sterkussen en vroeg of ik dat voor haar wilde haken. We overlegden welke kleur ze mooi vond, zodat ik de bolletjes mee kon nemen.

Het voor- en achterpand van het kussen waren al redelijk snel klaar, maar het aan elkaar haken, bleef ik maar uitstellen. Het werk ging van de zomer mee op vakantie met het idee om het daar af te maken, maar helaas.....het bleef onaangeroerd in de tas en ging weer mee terug.

In de tussentijd haakte ik sjaals en een babydeken en kreeg ik regelmatig de vraag van Sanne wanneer ik haar kussen zou afmaken. Dit weekend heb ik het kussen eindelijk afgemaakt en nu het klaar is, vraag ik mezelf af waarom het zo lang heeft moeten duren. Ik vind haken leuk, maar houd gewoon niet zo van het in elkaar zetten van de verschillende onderdelen en daarom stel ik het meestal uit.Ik maakte het kussen af met een mooi leren label van Mez11. Sanne koos zelf voor de kleur en de afbeelding van het rendier. Het lichtgrijze byClaire nr. 2 garen en het leren label maken het een stoer kussen.


Sanne is heel blij met haar kussen. Binnenkort wordt haar slaapkamer opgeknapt en dit kussen past goed bij de stijl en kleuren die ze graag in haar nieuwe kamer wil.

7 opmerkingen :

 1. Mooi geworden! Deze ster en andere projecten uit het boek staat ook nog op mijn wil-ik-ook-nog-gaan-maken lijst *U*

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik heb ook zo'n lijst en er komen steeds meer projecten bij. :-)

   Verwijderen
 2. Goed gelukt! En herkenbaar dat aan elkaar haken... ik heb een mandje met nog in elkaar te zetsels ik zou ook eens een middagje...;) groetjes heidi (didid)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Heidi. En fijn om te weten dat ik niet de enige ben. ;-) Ik vind haken erg leuk, maar het aan elkaar haken, naaien enz. vind ik minder leuk. Ook omdat ik er niet heel goed in ben. Zo heb ik hier en daar nog wat amigurumi-onderdelen liggen, maar of die ooit aan elkaar komen.....

   Verwijderen
 3. Wat een mooie blog heb je en wat een gaaf sterkussen heb je gemhaakt! :) Ik ga je volgen hoor..:)

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, Verie. Leuk om te horen. Ik volg je al wel op Instagram, maar had volgens mij nog niet eerder op je blog gekeken.

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...