3 juli 2016

Phildar haakfeestje

Een paar weken geleden werd ik door Lisanne van draad en praat uitgenodigd voor een garenfeest. Het feest werd gisteren gehouden bij Echtstudio. Tijdens dit feest mochten we de nieuwste najaarsgarens van Phildar 'proeven'. Mijn allereerste project haakte ik met Phildar Partner 6 en Phil Coton 3 is een van mijn favoriete katoenen garens. Nu kon ik kennismaken met allerlei andere garens van Phildar.

Lisanne had samen met Miriam Catshoek de tafels mooi aangekleed. Styling kun je wel aan deze twee dames over laten. Op de tafels lagen prachtige bollen wol. Heerlijke zachte materialen in mooie najaarstinten. Garens die heerlijk zijn om mee te haken en breien.


Alvorens iedereen ging zitten, werden er natuurlijk foto's gemaakt van al dat moois. En ook werden de bolletjes even aangeraakt. Ik had m'n oog al vrij snel laten vallen op het groene mohairgaren.


Niet alleen de garens zagen er uit om op te (vr)eten, ook alle lekkernijen zagen er verrukkelijk uit. Ik heb niet alle taarten geproefd, maar de stukjes die ik wel heb gegeten, smaakten heerlijk.


Deze oreo cupcakes waren gemaakt door Marianne Dekkers.


Nadat we allemaal op onze plek waren gaan zitten, mochten we garen van de tafel kiezen om mee aan de slag te gaan. Miriam had een leuke mohair sjaal gemaakt en had het patroon voor ons uitgeschreven. Zoals ik al zei, had ik mijn oog laten vallen op het groene mohairgaren (Phil Charme, kleur Cedre), dus ik koos dat garen om eenzelfde sjaal als Miriam te haken. Je vindt het gratis patroon van de mohair sjaal hier.


Er werd gehaakt, maar ook veel gekletst. Het is zo leuk en gezellig om met zo'n groep dames bij elkaar te zijn, waarvan je een aantal al eerder hebt ontmoet, anderen alleen maar kent van Instagram, maar nog nooit persoonlijk hebt ontmoet en sommige dames nog helemaal niet kende. De foto hieronder heb ik 'geleend' van Marlies bij wie ik weer aan tafel zat. Mijn eigen foto was niet zo goed gelukt.


De tijd vloog voorbij en voordat iedereen naar huis ging, hadden Lisanne en Miriam nog een verrassing voor ons. We kregen allemaal een tas gevuld met prachtige bollen Phildar garens. Ik vond het al geweldig om te mogen kiezen uit alle garens die op tafel lagen en had totaal niet verwacht dat we ook nog een goodie bag kregen. En wat voor goodie bag! Ik was blij verrast met de inhoud van de tas. Wat een hoeveelheid bollen! Lisanne en Miriam hebben de kleuren zo veel mogelijk op iedereen afgestemd en dat is ze goed gelukt. Leuk zo'n persoonlijke touch!


Naast al deze zachte en gemĂȘleerde bollen zaten er ook nog bolletjes Phil Coton 4 bij. Wat een verwennerij!

Van alle soorten garen zaten er meerdere bollen in de tas, dus genoeg wol om ook echt een project te maken. De ideetjes voor een sjaal, een omslagdoek of een vest borrelden meteen naar boven.

Lisanne, Miriam - en natuurlijk ook Phildar (merci beaucoup!) - heel erg bedankt voor dit geweldige haakfeestje.

4 opmerkingen :

 1. owww wat een leuk dag zal dat geweest zijn. Ik ben helemaal verliefd op die licht blauwe bol in je mandje. Die ziet er zo knuffelzacht uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke dag!!ik ben jaloers:). Nee hoor, maar ik zou het natuurlijk graag eens meemaken, wolletjes zijn mijn grootste hobby. Wat een schitterend groen garen koos je uit. Ik ben benieuwd wat voor leuks je gaat maken van de bolletjes. Wat een heerlijk feestje is dat geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zo'n verwen dagje zeg............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wateren je een geweldig blog,
  Op zoek naar bloemen op een babydeken kwam ik je tegen
  Ik ga je zeker volgen
  Met warme groet Manon

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...