17 februari 2016

-10 kg

De eerste 10 kg zijn er af. 10 K I L O! Wat ben ik daar blij mee!


Eerder in 2015 woog ik zelfs nog een paar kilo zwaarder dan 84.1 kg, maar op 1 augustus jl. begon ik met een gezonder eetpatroon en een sportievere lifestyle en dat is voor mij dus de peildatum.

Het gewichtsverlies had meer kunnen zijn als ik van november tot en met eind januari veel strenger was geweest. Eind oktober was ik 7,3 kg afgevallen, maar in november kwam de klad erin. Ik lette minder op mijn voeding, liet het koolhydraatbeperkt avondeten (3 keer in de week) varen en snoepte weer dagelijks. Ik bleef wel drie keer in de week fietsen en dat heeft ervoor gezorgd dat de schade beperkt is gebleven. 

Eind januari was ik voor het eerst in drie maanden weer bij de diëtiste en in die periode was ik slechts 1.2 kg aangekomen (bij de diëtiste op de weegschaal was het maar 0.8 kg). Tijdens die afspraak besprak ik mijn valkuilen en moedigde Janneke me aan om weer even streng te zijn en de puntjes op de i te zetten. Dat heeft geholpen. Ik ben weer beter op mijn voeding gaan letten en snoep veel minder. Sinds die laatste afspraak ben ik alweer een paar kilo kwijt.

Het fietsen heeft me dus echt geholpen om min of weer op gewicht te blijven. Er zijn vast mensen die verlangen naar een winter met sneeuw en ijs, maar eerlijk gezegd ben ik wel blij met het zachte weer. Met dit weer kun je namelijk prima fietsen. En leuk dat ik het vind! In december 2014 had ik m'n fiets voor 5 maanden aan de wilgen gehangen en had ik moeite om het fietsen weer op te pakken. Nu fiets ik drie keer in de week en mis ik het als ik een paar dagen niet heb kunnen fietsen.

Het is echt genieten...

Cabauw

...zelfs als je thuiskomt als een soort 'veldrijder' omdat je in het wiel van je man hebt gereden om een beetje uit de wind te blijven.


Ik heb mezelf als doel gesteld om dit jaar minimaal 4000 kilometer te fietsen. In de eerste 1,5 maand van het jaar heb ik al 764 km op de teller staan en lig ik 240 km voor op schema.

Naast het fietsen ben ik ook nog aan het haken. Ik had plannen om eerst een sjaal te haken, maar inmiddels ben ik aan een nieuwe deken voor Sanne begonnen in de nieuwe kleuren van haar kamer. Ik haakte al eerder een deken(tje) in deze steek. Het haakt zo heerlijk weg.


Fijne dag!

8 opmerkingen :

 1. Wouw wat een fastische resultaat! Je mag trots zijn op jezelf. Fijn dat je het fietsen weer hebt opgepakt zo ben je lekker in beweging.
  En die deken...heel mooi. Succes daarmee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd, Ingrid! Een hele prestatie, waar je werkelijk trots op kunt zijn. 10 kg - wow!!!

  En de deken, prachtig! Ik ben momenteel met een kussensloop bezig, maar dat wil niet echt opschieten. Het komt vast, doordat ik er niet helemaal tevreden over ben...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je mag zeker super trots zijn op uw prestatie! Petje af voor jou!
  Mooi deken trouwens!

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gedaan zeg! En dat je dat ook zo met ons deelt. Ik zou dat niet durven, maar je bent goed bezig! Je dekentje vind ik ook erg mooi. Heb er volgens mij ook al één gehaakt(patroon Karin aan de haak?) en het blijft een mooie steek!

  Succes met fietsen en haken en ik wens je een fijn weekend!
  Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed bezig Ingrid! Ach en een paar modderspatten meer of minder :). 10 kilo is niet niks, petje af!

  Groetjes! Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap hoor! Valt niet mee he ;)
  Je haakwerk wordt ook prachtig, mooie kleuren zo bij elkaar!
  Fijne dag nog.

  Groet,
  Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, 10 kilo! Netjes! Fijn dat je het fietsen weer hebt opgepakt, heerlijk om zo de natuur in te gaan.
  En het dekentje wordt nu al mooi! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...