29 december 2014

Kerstvakantie in Engeland

Op zaterdag 20 december vertrokken we voor 6 dagen naar Engeland. Erics zus Lisette en haar gezin (man en 3 kinderen) wonen daar en een paar weken terug hadden we afgesproken om daar kerst te vieren. We hebben de dagen vooral bij haar thuis doorgebracht, maar zijn er ook op uit geweest.

Op maandag zijn we met z'n vieren met de trein naar Londen geweest. Lisette had ons naar het station gebracht en met de trein ben je in een half uur op Waterloo Station in Londen. We zijn er helaas niet heel lang geweest, want Sanne was niet echt fit. We hebben in ieder geval de winkels bezocht die we graag wilden bezoeken. Zo vlak voor de kerst was het heel druk in de stad, maar wel gezellig. Overal hing kerstverlichting, maar omdat het die dag erg grijs was en nog niet schemerig heb ik dat helaas niet op de foto vast kunnen leggen.


Op kerstavond - ook de dag waarop Sanne haar 12e verjaardag vierde - zijn we met z'n allen naar het theater geweest. Lisette en haar gezin gaan elk jaar met hun (schoon)familie op kerstavond naar een pantomimevoorstelling. Zij hadden de kaartjes al vroeg in het jaar besteld, maar gelukkig konden wij ook nog kaartjes voor ons vieren krijgen. We hebben de pantomime Sleeping Beauty gezien. Fleur en Sanne kennen het verhaal van Doornroosje waardoor ze het - ondanks de Engelse taal - redelijk goed konden volgen. Het was een heel leuke voorstelling. Na afloop hebben we met z'n allen bij Lisette's zwager en schoonzus gegeten.


Op eerste kerstdag hebben we na het ontbijt de kerstcadeaus uitgepakt. Wij hadden met de meiden en onze familie al Sinterklaas gevierd, maar toch hadden we nog een paar cadeautjes voor de meiden en onszelf onder de boom neergelegd. In Engeland wordt Kerst groots gevierd en zoals je kunt zien lagen er veel cadeaus onder de boom. Wij hebben nog een neefje (bijna 6) in de familie met wie we altijd Sinterklaas vieren, maar Fleur zei meteen dat ze heel graag kerst in plaats van Sinterklaas wil vieren zodra hij niet meer in Sinterklaas gelooft. Ik begrijp haar wel. Ik vind Sinterklaas altijd heel gezellig, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik kerst toch ook wel heel erg leuk en sfeervol vind. Volgend jaar doen we het waarschijnlijk allebei. Een paar cadeautjes met Sinterklaas en een paar cadeautjes met kerst. Lisette had er veel werk van gemaakt en alle cadeaus mooi ingepakt met lint en zelfgemaakte labels. Het stond echt prachtig onder hun mooi versierde boom.


Lisette en mijn zwager David hebben 's middags een heerlijk kerstdiner gekookt. We aten Beef Wellington, kip uit de oven, geroosterde groente en aardappels, Yorkshire pudding met gravy (jus) en cranberry compote. Als toetje (helaas niet op de foto) hadden we Eton mess. Tussen het hoofd- en nagerecht hebben we met z'n allen (9) Trivial Pursuit gespeeld.


Op tweede kerstdag zijn we om 9.30 uur (Engelse tijd) naar huis gereden en waren we iets voor 16.30 uur (Nederlandse tijd) weer thuis. De terugreis ging in tegenstelling tot de heenreis heel voorspoedig. Als we bij Lisette op bezoek gaan, reizen we altijd met de Eurotunnel. Toen we op de heenweg bij de tunnel in Calais aankwamen, hadden we helaas twee uur vertraging. Terug waren we ruim op tijd bij de tunnel in Dover en konden we zelfs een trein eerder mee, waardoor we een uur eerder thuis waren.

Vertraging is natuurlijk nooit leuk, maar ik heb me prima vermaakt. Omdat we niet langs de ticketautomaten en de douane konden, moesten we in de auto blijven zitten. Gelukkig had ik een tas vol wol en twee dekens meegenomen, dus heb ik een paar vierkantjes gehaakt voor de deken van Fleur. Ik heb niet alle vierkantjes in twee uur gehaakt hoor. Zo snel haak ik nu ook weer niet. Ik heb er ook een paar bij Lisette en op de terugweg in de auto gehaakt.


Ik had thuis al drie rijen vierkantjes gedeeltelijk aan elkaar gezet en daar kan ik binnenkort weer een paar rijen aan vast haken.


Ik had ook de deken van Sanne meegenomen en daar heb ik ook weer wat toeren aan gehaakt. De lengte van haar deken is nu 1 meter, dus ik ben op de helft.


Oud & nieuw vieren we met vrienden bij ons thuis en op nieuwjaarsdag gaan we op familiebezoek, maar verder hebben we de komende dagen weinig plannen, dus ik kan heerlijk verder met beide dekens. Zouden ze nog afkomen voor het eind van de winter? Dat is wel de bedoeling, want ik wil alweer aan de slag met iets nieuws. Ik heb namelijk weer nieuwe bolletjes katoen gekocht.

Onlangs zag ik op het blog Dada's place een mooie sjaal gehaakt met Stylecraft Classique Cotton DK. Het garen en de kleuren spraken me heel erg aan, dus ging ik op zoek. Voor zover ik weet, kun je het garen in Nederland alleen bij Wolplein kopen. Omdat we naar Engeland gingen, heb ik ook daar online gezocht en vond ik het garen voor een heel aantrekkelijke prijs bij Country Crafts. Er zijn meer Engelse wolwinkels die het garen verkopen, maar Country Crafts had de beste prijs en was £1.04 (€ 1,35) tot £2.04 (€ 2,65) per bol goedkoper dan twee grote bekende Engelse wolwinkels. De dag voor vertrek heb ik het garen besteld en op maandagochtend werd het al bij Lisette bezorgd. De verzending binnen Engeland was gratis, dus dat maakte het extra aantrekkelijk.


 Ik weet nog niet precies wat ik met het garen ga maken, maar de kans is groot dat ik weer een deken ga maken. Ik kan niet wachten om met deze mooie kleurtjes aan de slag te gaan. Ik ben benieuwd hoe het haakt. Het garen voelt in ieder geval heel zacht en soepel aan.

Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling en een gelukkig, gezond en creatief 2015!

Tot in het nieuwe jaar!

3 opmerkingen :

 1. Ziet eruit als een super leuke trip met als kers op de taart een super sfeervolle Kerst!
  Je dekens worden prachtig! Bedankt voor het nieuwtje over de Stylecraft katoen. Ik ben benieuwd hoe hij te verwerken is. De kleuren zien er in ieder geval top uit!
  Fijne jaarwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohh, such wonderful colors!! Wonderful blankets ♥. Happy New Year to you, dear Ingrid, with lots of luck, health and creative hours!!
  All the best, Nata xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh lees nu pas je blogje..Kerst ziet er super gezellig uit..heerlijk die stapel kado's onder de boom! En London lijkt mij ook geweldig, helaas nog nooit geweest. En je dekens worden prachtig....ik ben met zo'n zelfde chevron deken voor Annemijn bezig, in 3 tinten grijs ,zwart en wit. Ik heb al 1,10 meter..heb al besloten dat ik hem geen 2 meter lang maak hihi. Heb ook zin om met een ander project te beginnen. Ben benieuwd wat jij met die verrukkelijke bollen katoen gaat maken ..XMir

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...