22 november 2014

Hart

Ruim 1,5 jaar geleden haakte ik dit grijze hart voor een collega/vriendin. De jongste dochter van een andere collega zag een foto van het hart en vond het erg mooi. Mijn collegaatje vroeg me of ik ook zo'n hart voor haar dochter wilde maken, maar dan in roze. Dat wilde ik wel. Kleuren en garen werden uitgezocht, maar van haken kwam het helaas niet. Allerlei redenen om er niet mee aan de slag te gaan. Te druk, een enorme haakdip, te veel andere WIP-projecten enz. Erg he? Inmiddels werk ik al ruim een jaar niet meer bij het bedrijf en het hart was er ook niet meer van gekomen. Tot van de week...

Ik bestelde online nog wat bollen Stylecraft voor mijn omslagdoek en gooide meteen wat bolletjes Phildar Coton 4 in mijn mandje voor het hart. Coton 3 is een van mijn favoriete garens, maar ik had nog niet eerder met het dikkere Coton 4 garen gehaakt. Ik koos Oeillet (0034) voor het hart, Petunia (0068) voor de blaadjes en Blanc (0010) voor de bloem. Per abuis had ik een bolletje wit Coton 3 in plaats van Coton 4 ontvangen. Het bolletje kan ik omruilen, maar aangezien ik pas aankomende week bij de winkel langsga, koos ik wit van Drops Cotton Light uit mijn voorraad, zodat ik toch aan de slag kon. Want ja....als ik dan na 1,5 jaar eindelijk iets in mijn hoofd heb, moet het ook nu gebeuren. Qua dikte komt het Cotton Light garen overeen met Coton 4 alleen splijt de draad van Drops wat meer.


Of roze nog steeds de kleur is die ze leuk vindt, weet ik eerlijk gezegd niet. Ik heb het er maar op gewaagd. Ik heb het hart gisteren per post verstuurd en hopelijk ligt het vandaag bij haar in de bus.

Vandaag ga ik de byClaire World of Colors workshop van Claire volgen bij Rits In in Zwolle. Niet om te leren haken, want dat kan ik natuurlijk wel, maar voor een haakdate met Floortje van Studio FLX. Ze is deze week op familiebezoek in Nederland en vroeg een paar weken geleden of ik zin had om mee te gaan naar de workshop.


Floortje ken ik uit de tijd dat we beiden aan scrapbooking deden. Een aantal jaar geleden is ze met haar gezin naar Spanje geƫmigreerd. Sindsdien hebben we elkaar niet meer gezien, maar volgen we elkaar op Facebook en Instagram. Ik heb er zin in en ben benieuwd of we aan haken toekomen.

Fijn weekend!

6 opmerkingen :

 1. Que bonito corazon me gusta mucho .
  Besos Rosa .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat grijze hartje heb ik toen zo mooi gevonden, dat ik het ook heb gehaakt voor een jarig buurmeisje (http://judith-creatief.blogspot.nl/2013/05/knutsel-zo-cadeaudoosje-en-gehaakt-hart.html)
  Nogmaals bedankt voor de link!
  In de kleur roze is het ook weer een geweldig cadeau!
  Gezellig dat je vandaag met Floortje hebt afgesproken. Heel veel plezier samen in Zwolle! Het is een gezellige stad, hebben jullie plannen om ook nog ergens te gaan eten? Een aanrader vind ik: http://waandersindebroeren.nl/
  Maar of je mijn reactie nog leest...?
  In ieder geval: geniet van deze dag!
  Groetjes, Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je het toch nog hebt gemaakt, het zal vast in de smaak vallen.
  Veel plezier in Zwolle!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Ik heb even doorgeklikt naar de grijze en die meteen gepind. Het lijkt mij erg leuk die ook eens te haken! Ooit... :-)

  Hopelijk heb je het fijn gehad in Zwolle!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het hart in het grijs is prachtig ! Het roze is natuurlijk echt voor een meisje. Ik hoop dat ze er heel blij mee is.
  Groetjes
  Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pretty hearts!! ♥ Great colors and sweet with the flowers :-). Advent greetings, Nata

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...