9 augustus 2014

Tablet cover

Toen een paar weken geleden de app byClaire van Claire Boeter uitkwam, heb ik de app meteen aangeschaft. Haar kleurrijke creaties en mooie foto's zijn voor mij altijd een bron van inspiratie. In de app staan drie patronen en een daarvan is de hoes voor een iPad. 

Ik heb ervoor gekozen om de hoes te haken met Phildar Coton 3 in groen- en aquatinten. Ik heb de kleur Menthe van Phildar al vaker gebruikt en het is een van m'n favoriete kleuren groen. Het is een kleur die erg goed combineert met aqua.

Ik wilde de hoes niet helemaal in het groen hebben, dus haakte ik 3 toeren in een andere kleur.

Ik heb een paar aanpassingen aan de klep gedaan. In het patroon wordt haaknaald 5.0mm en dikker garen gebruikt. Ik haakte met haaknaald 3.5mm en dunner garen en heb 2 toeren extra gehaakt anders zou de klep te smal voor de hoes worden. Ook haakte ik meer vasten aan de bovenkant, zodat de klep mooi aansluit op de hoes.

Ik heb een bloem (tropische bloesem) en blaadjes uit het boek Mollie Makes Haken gemaakt voor op de klep. Ook de bloem heb ik een beetje aangepast. De bloemblaadjes van de bloesem moeten volgens het patroon apart gehaakt worden, maar ik heb er een geheel van gemaakt.

Nog een leuk wit bloemenknoopje erop en de hoes is af.

Gebruikte materialen:
Garen: Phildar Coton 3 - Menthe (0059), Jade (0058), Piscine (0042), Turquoise (0041) en Blanc (0010)
Haaknaald: 3.5mm (hoes) en 2.5mm (bloem en blaadjes) 

Het is even stil geweest op m'n blog, maar ik heb zeker niet stil gezeten. Ik heb nog een aantal projecten op de haaknaald staan die ik snel hoop af te maken. Afgelopen week genoten we van een weekje vakantie in Twente en daar haakte ik o.a. een leuke vlaggenlijn. Deze zal ik later deze week laten zien.

Ik wens je een fijn weekend.

7 opmerkingen :

 1. This is so cute! It looks so special and unique. Love that flower! I have that book, but I don't remember seeing it. I'll have to go look and make myself one.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi geworden! En wat een leuke plek om vakantie te vieren😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg mooi Ingrid! Echt een plaatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gorgeous!! ♥ A sweet little masterpiece :D
  Greetings and a happy Sunday!
  Nata

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ek is mal hieroor Ingrid, dit lyk great!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Muito,mas muito linda,parabéns.Valéria.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...