19 augustus 2014

Op de haaknaald

Na de haakdip van een aantal maanden geleden geniet ik de laatste tijd weer erg van haken. Ik raak weer enthousiast van mooie wol, nieuwe haakboeken en leuke projecten die op Pinterest, blogs of Instagram voorbij komen. Ik haak meerdere projecten tegelijkertijd en al hakende bedenk ik wat het volgende project zal worden.

Ik heb dus een aantal projecten op de haaknaald staan en wil eigenlijk eerst een paar projecten afmaken. De chevron deken voor mijn jongste dochter en de deken uit Haken & Kleur voor mijn oudste dochter zijn nog lang niet af en ze hebben al een paar keer gevraagd of ik er nog een keer mee verder ga. Als straks de koude dagen er weer aan komen, is het natuurlijk heerlijk om op de bank te zitten onder je eigen deken. Daar ga ik binnenkort dus weer mee verder.

Een jaar geleden begon ik aan de Japo-nes omslagdoek. Geen idee waarom deze omslagdoek zo lang is blijven liggen, want het is een fijn patroon om te haken. Ik heb laatst het patroon afgemaakt en hoef nu alleen nog maar de rand te haken en de draden af te hechten. Ik was al wel begonnen aan de rand, maar ben niet helemaal tevreden. Ik wil de rand uithalen en opnieuw beginnen. Dat hoeft niet veel werk meer te zijn, dus maar gauw doen, zodat ik de omslagdoek straks kan gaan dragen.

Een paar weken geleden begon ik aan de Southbay Shawlette. Ik haak de sjaal met Stylecraft special DK. Ik dacht dat ik met 3 bollen wel een heel eind zou komen, maar ik wil dat het een heel royale omslagdoek wordt, dus 3 bollen waren niet genoeg. Helaas had ik de kleur niet meer op voorraad, dus bestelde ik voor mijn vakantie nieuwe wol. De bestelling kwam de dag voor onze vakantie binnen. Snel alle bolletjes (ik had nl. iets meer besteld dan alleen maar 2 bollen groene Stylecraft) uit de doos in de tas gedaan en in de auto gezet. Op ons vakantieadres wilde ik - nadat ik de vlaggenlijn af had - de sjaal afmaken, maar toen kwam ik tot de ontdekking dat ik geen Stylecraft bij me had. Toch niet alles uit de doos in de tas gedaan of.....? Het bleek een foutje van de winkel te zijn....de bollen waren per abuis niet meegestuurd met mijn bestelling. Het werd prima opgelost en op de dag dat we thuis kwamen, werd er een pakketje met 2 bollen Stylecraft bezorgd. Afgelopen week heb ik er geen tijd voor genomen, maar we zijn nu weer een weekje weg en de sjaal én de bollen Stylecraft zijn mee. Als het meezit, is de sjaal af voor we vrijdag weer naar huis gaan. Ik was nooit zo van gehaakte kleding en accessoires, maar ik verheug me er toch wel heel erg op om deze doek te gaan dragen.

Omdat ik niet verder kon met de sjaal ben ik op vakantie begonnen aan een van de schorten uit het boek Haken & Kleur. Thuis ben ik verder gegaan. De vierkantjes en de rand zijn af.....nu alleen het zakje en de band nog. Ik heb dit project thuis gelaten, omdat ik ook bollen Stone Washed garen heb meegenomen waar ik heel graag nog een omslagdoek mee wil haken.

Ik ben benieuwd of ik tijdens deze vakantie alles kan (af)maken wat ik in gedachten heb. We zijn een weekje op Texel en ja....daar zijn ook wolwinkels. Wie weet koop ik hier een paar bolletjes wol en begin ik aan nóg een nieuw project.

Oh...en die poncho waar ik vorig jaar aan begon...die is ook nog steeds niet af. Ik ben daar niet tevreden over en daardoor ligt die al maanden onafgemaakt onderop in een mand. Zonde eigenlijk, want het was geen goedkope wol en ik vind de wol nog steeds erg mooi. Vorige week kocht ik bij Wolplein een paar extra bollen Katia Azteca en ik heb nu het plan om er deze omslagdoek van te maken.

Maken jullie altijd eerst iets af voor je aan iets nieuws begint? Of haken jullie ook aan meerdere projecten tegelijkertijd?

9 opmerkingen :

 1. Hoi Ingrid, wat haak je toch altijd prachtige dingen!! Ik heb ook diverse projecten op de haaknaald staan. Eigenlijk vind ik dat ik eerst het een af moet maken, voor ik aan het volgende begin, maar het ik zo moeilijk iets te laten liggen als je mooie bolletjes en een leuk patroon hebt. Ik wil nu ook graag weer beginnen aan een omslagdoek, maar moet van mijzelf eerst een aantal andere dingen afmaken, voordat ik wol ga kopen (ben benieuwd of ik mij in kan houden).
  groetjes, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ik maar denken dat ik de enige was met veel projecten op m'n haaknaald, geloof dat het nog reuze meevalt ;) Succes met afmaken, en geniet van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hihi heel herkenbaar..een haak dip. maar heb je je haaknaald weer gevonden dan laat je hem niet meer los. succes met je projectjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Binnenkort dus heel veel leuke foto's van projectjes die klaar zijn. Top kan niet wachten. Ziet er super leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je weer geniet van het haken.
  Hier hetzelfde met van alles tegelijk bezig.
  Ben benieuwd naar al jouw leuke haakprojecten.

  Groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. great !
  Greetings from Poland :)
  Katarzyna


  www.sajuki.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh oh oh, all so pretty crochet works!! Great ♥
  Happy Sunday greetings, Nata xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha, al voor ik je vraag las aan het einde van je blogpost, stond het schaamrood me op de kaken :) Ik haak ook aan zoveel projecten tegelijk. Er zijn ook zoveel mooie ideeën...! En meer ideeen als tijd...

  Je maakt trouwens wel hele mooie dingen hoor als ik je foto's zo weer bekijk! En dat schortje.. heb ik ook gezien in het boek. Zo leuk! Wel zonde om op te knoeien ;) (ja.. heb je dat weer)

  Groetjes en tot blogs,
  Miriam
  't Bezige Bijtje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben ook met zeven dingen bezig. Heel herkenbaar, dus ;-).

  groet,

  Corine

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...