12 november 2013

Filet gehaakt sjaaltje

Alweer een nieuw project? Eh...ja. In het boek Haken & Kleur staan zo veel leuke projecten. Ik wil ze gewoon allemaal maken en het liefst allemaal tegelijk. De dekens zijn natuurlijk nog lang niet af en toch kon ik het niet laten om aan het filet gehaakt sjaaltje uit het boek te beginnen. Dit is een heerlijk projectje om 's ochtends even te doen als ik met mijn meiden aan de ontbijttafel zit voor zij naar school gaan of 's middags met een kop thee. Haken geeft rust. Heerlijk om met naald en draad bezig te zijn en aan niks anders te denken. We gaan hier thuis een paar drukke weken tegemoet. Vanaf volgende week wordt onze keuken verbouwd en het een leidt tot het ander. De hele woonverdieping moet leeg, want naast de keuken worden ook de woonkamer, de houten vloer, de hal en het toilet gedaan. Twee tot drie weken klussers over de vloer, dus ik kan af en toe vast een rustmomentje gebruiken.

Het sjaaltje haak ik in paars. Niet echt een kleur die ik normaal gesproken zou kiezen, maar het past bij een jurkje waar ik graag een sjaaltje bij wil hebben. Gelukkig had ik nog wat bolletjes paars liggen, dus ik kon er meteen aan beginnen.

Ik las net op de Facebookpagina van Echtstudio dat Claire en Saskia op zaterdag 14 december a.s. van 12.00 tot 15.00 uur bij Echtstudio in Alphen a/d Rijn zijn voor een signeersessie. Ik heb de datum al in mijn agenda genoteerd. Wie gaat er ook?

15 opmerkingen :

 1. Ik was met dit sjaaltje ook begonnen, alleen heb ik hem weer uitgehaald omdat ik toch liever aan de omslagdoek in hun boek wilde beginnen en ik wil hem in het zwart gaan maken en die heb ik niet op voorraad. En eigenlijk moet ik ook beginnen aan de babydeken geinspireerd op jouw gewonnen streepjes deken (misschien dat je me nog kunt herinneren, heb je s'morgens vroeg op de Kreadoe gesproken) en nog een eigen deken afmaken, dus allemaal heel herkenbaar;-)
  Ik wil de 14e wel gaan naar Echtstudio, hoop alleen dat ik het boek wat ik al heb ook mag laten signeren (lees net op fb dat dit mag) dus ik ben van de partij!!!

  Groetjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat kan ik me nog herinneren, Femke. Zo te lezen, heb jij ook genoeg op je to-do lijstje staan. De omslagdoek ga ik ook zeker nog maken.

   Verwijderen
 2. Mooi !!!
  Ik kan echt niet tot 14 Dec wachten hoor, heb het boek ook besteld ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je het boek al hebt, kun je ook komen hoor. Dan kunnen Claire en Saskia het boek alsnog signeren.

   Verwijderen
 3. Dat wordt een mooi sjaaltje, zeker als je het bij een specifiek kledingstuk haakt. Lastig om jezelf tot de dekens te beperken met zo'n inspirerend boek bij de hand. Goed dat je nu even de tijd neemt met de drukte in het vooruitzicht.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Margaret, dekens vind ik heel leuk om te haken, maar ik wil er altijd wel een paar kleine projectjes voor tussendoor bij hebben voor de nodige afwisseling.

   Verwijderen
 4. Leuk he dat sjaaltje! Ik heb het boek ook, en ben bezig met de vlaggetjes. Succes er mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het sjaaltje is echt leuk, filethaken met deze techniek haakte we vroeger onze gordijntjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is paars geen kleur die je normaal zou kiezen......kijk eens naar je profielfoto! Haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eh...ja....daar heb je helemaal gelijk in. En ik bedenk me nu dat ik ook nog een paars vestje heb. ;-)

   Verwijderen
 7. Wauw wat wordt dit leuk. Heb het boek ook net aangeschaft, ben benieuwd wat ik allemaal tegen ga komen. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wordt mooi!
  Succes (en sterkte) met de verbouwing!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I just decided to try my hand at filet crochet for a bag in natural beigy cotton and then saw this posting! Your scarf is looking great and I am wondering what colour you will be trimming it in.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...