31 augustus 2013

Verzameling haakboeken

Van de week bestelde ik voor manlief online een cadeau voor zijn verjaardag. Terwijl ik op de site verder rondkeek, zag ik dat ze ook het nieuwe boek Mollie Makes Haken verkopen. Ik ben gek op haakboeken en had het boek al op m'n wensenlijstje staan, dus liet ik het ook in m'n mandje vallen.
Het is een leuk boek met inspirerende projecten. Bij het doorbladeren kreeg ik meteen zin om van alles te maken. Helaas heb ik dit weekend niet zo heel veel tijd om te haken, maar hopelijk vind ik toch ergens een gaatje voor een klein project.

Ik heb inmiddels een aardige collectie Nederlandse en buitenlandse haakboeken opgebouwd. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel veel projecten uit de boeken maak (als ik alles wil maken, kan ik nog jaaaaren vooruit), maar ik vind het vooral ook heerlijk om de boeken door te bladeren ter inspiratie.


Een van m'n favoriete boeken op dit moment is Basic Crochet Stitches. Er staan heel veel verschillende steken in die leuk zijn om te gebruiken voor dekens die ik graag haak. De Mollie Makes Haken is ook meteen favoriet, want ik weet zeker dat ik hieruit projecten ga maken.

Een van de nog te verschijnen haakboeken waar ik heel erg naar uitkijk, is het boek Haken & Kleur van Claire en Saskia. Ik ben al een tijd fan van hun kleurrijke haaksels en blogs en kan niet wachten tot hun boek uitkomt.

Wat zijn jullie favoriete haakboeken?

5 opmerkingen :

  1. T is zo herkenbaar! Ook hier inmiddels een heel scala aan haakboeken. Maar er is natuurlijk ook zoveel leuks te krijgen op haakgebied! "Mollie makes haken" staat hier hoog op de verlanglijst, maar helaas nog niet in bezit.

    Boeken die ik zelf momenteel erg leuk vind, zijn Ik hou van Holland en haken, Bungelknuffels en Kleurrijke cadeautjes haken.

    Mocht je het leuk vinden ook een kijkje te nemen in mijn boekenkast, kijk dan eens op mijn blog haakmiep.blogspot.com

    Groetjes,

    Ipie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De boeken zijn ook al gewoon leuk om steeds te bekijken.
    Als ik ze leuk vind dan kan ik het niet laten weer een te kopen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk, zo'n kijkje in je haakboeken-kast.
    Ik kreeg pas een hele stapel haaktijdschriften- en boeken van een oudere dame. Hier staat ook veel mooie patronen en onbekende steken in.
    Je kunt inderdaad nooit alles maken wat je leuk vindt, maar het is wel fijn om te weten dat je zo nooit zonder 'haakproject' zit.
    Groetjes, Nathaly

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo herkenbaar! Veel haakboeken/ patronen, leuk om door te bladeren. En tja er echt wat uit maken komt er vaak niet van. Ik grap wel eens ik kan haken tot mijn 1000e. Ik ben wel nieuwschierig naar de inhoud van het boek van Mollie makes, ik ben hem hier nog niet tegen gekomen om door te bladeren. Het boek van Claire en Saskia, volgens mij zitten menig haaksters daar met smart op te wachten. Geniet in ieder geval maar van het doorbladeren van die prachtige haakboeken en ik ben benieuwd naar wat je uit dit boekje gaat maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb geen blog, maar volg veel mooie blogs, ook jouw blog. Ik haak veel, eigenlijk alle avonden wel even en heb net als jij de nodige boeken. Ook ik bestelde vorige week het boek van Mollie Makes. Ik heb een aantal van de boeken die jij ook hebt. Inderdaad, met name om door te bladeren en natuurlijk ook om wat uit te maken. Maar daarvoor maak ik als ik eerlijk ben erg vaak gebruik van mooie dingen die ik op blogs voorbij zie komen. Zo maakte ik het vierkante babydekentje van jouw blog, als kraamkadootje. En ik moet eerlijk bekennem dat ik de sjaal die je nu aan het haken bent ook wil gaan haken. Ik heb het patroon geprint en ga dit weekend beginnen. eerst nog even twee kraamkadootjes afronden. Mijn eigen kinderen zijn inmiddels volwassen en met 22 en 24 jaar dit jaar zelfstandig gaan wonen, de jongst gaat binnenkort en voor haar ga ik nu aan de slag. Een plaid en kussens gaan het worden.
    Succes nog met alle haakwerkjes en ik volg je graag.
    groet, Arianne Schenkelaars

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Thank you for your note!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...